Canalul de scurgere Pârâu Turcești a fost reabilitat

0
0



Marți a avut loc recepția lucrărilor la obiectivul de investiții „Combatere eroziune canal de scurgere Pârâu Turcești-strada Dimitrie Butculescu”.


Lucrările de amenajare proiectate pe pârâul Turcești au fost realizate pe o lungime totală de 33 m și o suprafață de 400 mp, începând de la podețul de acces spre proprietăți, strada Dimitrie Butculescu/strada Valea cu Tei, până la podul de la intersecția străzilor Dimitrie Butculescu cu Valea cu Tei. Tronsonul cuprins între cele 2 podețe aflate în zona intersecției străzii Dimitrie Butculescu cu strada Valea cu Tei are capacitate de tranzitare a debitelor maxime, iar erodarea malurilor ducea la punerea în pericol a altor lucrări existente.
Lucrările au fost executate în vederea asigurării dirijării apelor meteorice, realizarea circulației auto și pietonale în condiții de siguranță, precum și adaptarea la necesitățile actuale ale populației și au constat în:
– consolidarea fundației existente prin subzidiri culee și crearea unor ziduri de apărare din beton C35/45 simplu armate, având grosimea de 15cm, care vor prelua rolul funcțional al digului;
– pentru combaterea eroziunii canalului de curgere aferent pârâului Turcești, înlocuirea dalelor existente cu dale din beton C35/45 simplu armate, care vor ocupa același spațiu (dalele existente s-au demolat).
Executantul lucrărilor este SC ABT Vialex Secolul XXI SRL, iar valoarea contractului este de 94.724 lei cu TVA inclus. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.