Depistaţi cu adeverinţe false pentru deplasări

1
0



Trei dosare penale au fost întocmite de poliţiştii argeşeni marţi, pe numele a şase persoane care au încercat să păcălească autorităţile folosind adeverinţe de salariat false. Acestea erau valabile pentru deplasări, numai că, unii dintre ei nu lucrau la societăţile respective. Alţii aveau raporturile de muncă suspendate, aşadar adeverinţele nu erau valabile.


Primul dosar penal a fost întocmit după ce ofiţerii Serviciului de Investigarea Infracţiunnilor Economice au mers marţi, în control la o personă fizică autorizată. Acolo au fost găsiţi trei muncitori care lucrau, asta deşi, ei figurau ca fiind angajaţi la alte societăţi. Din documente reieşea că niciunul dintre cei trei nu aveau raporturi de muncă, cu firma respectivă. Tot marţi, oamenii legii de la Poliţia Câmpulung au oprit în trafic, la Godeni, un autoturism. Şoferul şi pasagerul au prezentat adeverinţe de salariat la o societate comercială şi au declarat că se deplasează în scop profesional.
După ce au verificat, oamenii legii au stabilit că unul dintre ei avea raporturile de muncă suspendate cu societatea denumită în adeverinţă iar celălalt nu lucrase niciodată la acestă firmă. Cel de-al treilea dosar a fost întocmit de poliţiştii Biroului Rutier Piteşti. Oamenii legii au oprit în trafic un autoturism al cărui conducător a prezentat o adeverinţă de salariat. Din aceasta reieşea că persoana în cauză este salariat al societăţii şi activitatea pe care o desfăşoară nu poate fi organizată sub forma de telemuncă. S-a stabilit că persoana respectivă nu figura cu contract de muncă valabil, nefiind angajat la unitatea respectivă. Pe numele celor şase persoane au fost întocmite trei dosare penale sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, dosarele fiind intrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei şase riscă pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.