Medicii din Mioveni, sfătuiţi prin video de colegii chinezi

0
0



O parte din personalul medical al Spitalului Mioveni a primit mai multe sfaturi de la colegii de breaslă din China, pentru a le fi mai uşor în lupta cu coronavirsul. Astfel, prin sistemul de video-conferință, personalul medical de specialitate, care tratează la Mioveni pacienții cu SARS-CoV-2 a intrat în dialog cu medicii chinezi, pentru a realiza un schimb de experiență pe tema COVID-19.


Între administrațiile din Mioveni și Jinhua există o colaborare de mai mulți, între cele două orașe fiind semnat un acord internațional de cooperare în anul 2017, iar între spitalul Mioveni și Spitalul TCM Jinhua a fost încheiat un acord de cooperare în anul 2019. Cu această ocazie, marţi seara, la Centrul Cultural Mioveni, o parte dintre medicii care tratează, în cadrul sec­ției de Boli Contagioase a Spitalului Mioveni, pacienții infectați cu coronavirus, managerului spitalului dr. Horia Trăila și reprezentanți ai autorității publice locale au rididcat o serie de întrebări privind modalitățile de tratare, particularități și soluții privind combaterea infectării cu COVID-19, opiniile și sfaturile medicilor chinezi fiind extrem de utile. Întâlnirea virtuală a durat aproape două ore, iar discuțiile punctuale pe tema combaterii noului coronavirus SARS-CoV-2 s-a încheiat cu crearea unei plaforme comune de comunicare, unde medicii argeșeni pot lansa întrebări, la care specialiștii chinezi vor da răspunsuri în scris. Conducerea Spitalului Municipal Jinhua s-a arătat dispusă ca aceste discuții online să poată fi realuate ori de câte ori va fi nevoie.
Oportunităţi de cooperare în combaterea pandemiei
“În discuția telefonică pe care am avut-o, în urmă cu două săptămâni, cu Excelența Sa, Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, subiectul principal s-a axat pe găsirea unor oportunități de cooperare în lupta pentru combaterea pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Având în vedere că spitalele din Republica Populară Chineză beneficiază deja de o expertiză rezultată din tratarea la scară națională a bolnavilor cu coronavirus, cu sprijinul ambasadei Chinei, Spitalul Orășenesc Mioveni și Spitalul Municipal Jinhua, de comun acord, printr-un sistem de video-conferință, am deschis un canal de comunicare, prin intermediul căruia, personalul medical de specialitate din cele două spitale au putut dialoga” ne-a spus primarul Mioveniului, Ion Georgescu, prezent şi el la discuţiile medicilor. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.