Aparate de dializă donate Spitalului Costești

0





Trei aparate de dializă au fost donate de Asociația Lions Club Câmpulung “Negru Vodă”, Spitalului Carol I din Costești. Unitatea medicală va trebui să amenajeze o sală de dializă și să scoată la concurs posturi pentru personalul necesar. Aparatele ar trebui să vină în sprijinul cetățenilor din cele 19 comune care sunt deservite de Spitalul Costești. Punerea lor în funcțiune implică cheltuieli care ar trebui să fie suportate de Consiliul Județean Argeș în subordinea căruia se află unitatea spitalicească, tocmai de aceea va mai dura până când vor fi puse în funcțiune.


Miercuri a avut loc semnarea actelor de donație, moment la care a participat Viorel Duculescu, președintele Asociației Lions Club Câmpulung “Negru Vodă”, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, primarul orașului Costești, Ion Baicea, managerul Spitalului Costești, Mircea Popescu, directorul medical, Eduard Ciobanu, dar și omul de afaceri Cătălin Ene, patronul societății Macro Suin cel care a intermediat acest act caritabil. Cele trei aparate de dializă sunt de producție elvețiană și sunt la mâna a doua, fiind uzate în proporție de 25%. Viorel Duculescu a precizat că două dintre acestea pot fi utilizate și pentru copii. Referitor la costul celor trei aparte, președintele Asociației Lions nu a vrut să divulge suma, precizând că este vorba de o sponsorizare și nu contează valoarea, important fiind doar gestul.

Este a doua donație către spitale din Argeș

„La rugămintea prietenilor mei de la Macro Suin, cu sprijinul domnului primar, am decis să facem o donație la Spitalul Carol I Costești, cu trei aparte de dializă. Aparatele sunt într-o stare foarte bună de funcționare, sunt aduse din Elveția. Am făcut o donație de 4 aparate și la Curtea de Argeș, anul trecut. Vreau să vă spun o veste bună, tot noi o să vă asigurăm și mentenanța. Avem o asociație Lions și în București care se vor ocupa de mentenanță. Vă rog domnule președinte, să-i ajutăm puțin pe prietenii noștri de la Spitalul Carol I Costești să le pună în funcție. Adică, sală, medici și tot ce este necesar. La Curtea de Argeș au fost foarte încântați, ne-a promis că până în vară o să le pună în funcțiune. Rugămintea ar fi să ne invitați și pe noi la inaugurarea sălii de dializă” , a spus Viorel Duculescu la festivitatea semnării contractului de sponsorizare.
C.J va trebui să vadă ce sume de bani vor fi necesare punerii în funcțiune
La rândul său, Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a zis: „Sunt lucruri care se spun și lucuri care nu se spun. Vi le spun și pe cele care nu spun, la final. Spitalul Costești este unul dintre cele 9 unităţi aflate în administrația Consiliului Județean Argeș. Asta înseamnă sume mari de bani. În general cetățenii apreciază actul medical de performanță dar este și foarte critic când lucrurile nu sunt aranjate în favoarea lui. Când îi spui cetăţeanului că investeşti în zona aceasta a sănătății și el este sănătos, îți aduce critici de genul : hai să mă lase în pace cu sănătatea, eu am nevoie de asta, asta, etc. În administrație tot timpul se găsește câte ceva de făcut. Nefiind de specialitate, o să discut cu domnii directori ai spitalului să vedem care va fi gradul lor de utilizare, care sunt formalitățile ce vor trebui îndeplinite pentru a avea o astfel de secție, care sunt relaţiile cu Casa de Asigurări de Sănătate, și bineînțeles cu noi ca administratori și cu sumele de bani pe care le putem pune la dispoziţie pentru ca lucrurile să funcționeze.
Sigur, ne bucurăm că există o mână întinsă din partea dumneavoastră. Dacă vă veți ține angajamentele și de aici încolo, lucrurile vor merge spre o colaborare viitoare. Mulțumirile mele!
Sperăm într-o colaborare foarte bună și sperăm că își vor dovedi utilitatea aceste aparate pe care dumneavoastră le-ați adus, pentru că, sunt convins că domnii directori nu vor vedea în aceste aparate simple obiecte de mobilier. Au mai fost cazuri când bunăvoinţa unor oameni s-a lovit de opacitatea altora și lucrurile nu au funcționat aşa cum se dorea”, a precizat acesta.

Spitalul deservește 19 comune

Primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea a zis: „Și eu vreau să mulţumesc anticipat domnului președinte al Consiliului Județean pentru sprijinul ce va fi acordat în continuare Spitalului Costești, dar cele mai mai multe mulţumiri i le adresez domnului președinte care a venit cu această donație pentru orașul Costești. Spitalul Costești deservește 19 comune arondate. E un spital important în sudul județului Argeș. De multe ori văd mașini care merg la dializă spre București, spre Pitești, eu cred că secţia va fi utilă” a declarat edilul. M.Sandu