Şoferul drogat s-a bătut în trafic!

0
0



O tamponare banală care a avut loc pe strada Nicolae Bălcescu, din Piteşti, sâmbătă seara, a dus la depistarea unui şofer drogat. Totul ar fi rămas la nivel de tamponare şi tânărul ar fi scăpat de dosarul penal, dacă cei implicaţi nu s-ar fi pierdut cu firea și s-au luat la bătaie. Şapte tineri au fost implicaţi în încăierare, scena fiind filmată de un şofer aflat în spatele maşinilor lovite.


Evenimentul rutier a avut loc sâmbătă seara pe strada Nicolae Bălcescu. Viorel G., de 25 de ani, din Budeasa, se pare că a vrut să schimbe banda de mers şi nu s-a asigurat. A intrat în coliziune cu un Fiat Pada condus în aceeaşi direcţie de Adrian S., de 28 de ani, din Albota. Nimeni nu a fost rănit, dar maşinile au fost avariate. Imediat după impact şoferii au coborât de la volan, la fel şi ocupanţii celor două autovehicule şi s-au luat la bătaie. Scenele au fost filmate de un alt şofer aflat în trafic şi au fost postate pe un cont de socializare. Poliţiştii Secţiei 2 s-au autosesizat şi au mers la faţa locului. Toţi cei şapte participanţi la încăierare au fost duşi la sediu pentru audieri.

Sub efectul amfetaminei

În timpul cercetărilor, şoferii au fost testaţi. S-a stabilit că nu au consumat alcool, însă, unul dintre ei consumase droguri. Aparatul drug test indica faptul că, Adrian S. ar fi sub efectul anfetaminei, un drog de mare risc. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal. „În urma verificărilor efectuate cu privire la starea conflictuală, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.600 de lei, astfel: 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.600 de lei, conform Legii 61/1991, ca urmare a adresării de injurii și a provocării/participării la scandal; 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020, ca urmare a neluării măsurilor de protecție individuală. De asemenea, în urma verificărilor cu privire la evenimentul rutier, ambii conducători auto (respectiv bărbat de 25 de ani, din Budeasa și bărbat de 28 de ani, din Albota), au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool. De asemenea, în urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru unul dintre cei doi conducători, anume pentru bărbatul de 28 de ani, din Albota. Acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, conform art 336 alin. 2 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, a transmis Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.