Andreea Panțuroiu, locul 1 la Campionatele Naționale

1
0

  • Cea mai valoroasă atletă argeșeană a revenit în competiții



Sâmbătă și duminică, sala de atletism „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu”, a găzduit cea de-a doua etapă a Campionatelor Naționale indoor rezervate seniorilor, tineretului (U23) și probe combinate.


Trei atlete cu un palmares internațional remarcabil, care între timp au devenit mame, s-au impus autoritar în probele lor. Astfel, Mirela Lavric (CSM Vaslui), multiplă campioană mondială de juniori, locul 3 cu ștafeta de 4×400 m la competiția lumii indoor din 2016, a câștigat cursele de 200 m (25,78) și 400 m (56,17). Ancuța Bobocel Lădaru (CSU Craiova-CS Dinamo), după două nașteri, s-a impus detașat pe distanța de 3000 m (9:19,03). Argeşeanca Andreea Taloș Panțuroiu (CS Rapid-CSM Călărași) se află în real progres la triplusalt față de acum două săptămâni. De această data, „mămica” a reușit 13,79 m.

În topul european și mondial

Panţuroiu a revenit în competiţii la sfârşitul lunii ianuarie, după aproape doi ani de absență, timp în care a devenit mamă. La prima etapă a Campionatelor Naționale indoor ale seniorilor și tineretului (U23), desfăşurată în sala „Ioan Soter”, din cadrul CSNB „Lia Manoliu”, sportiva oroginară din Muscel a reușit un rezultat de 13,64 m. Andreea are în palmares locul patru la Mondialele indoor din 2018 și cinci în 2016. În 2018, a fost a patra la Campionatele Europene în aer liber.

CSM Pitești și CSM Câmpulung, pe podium

În afară de Panţuroiu, pe podium la etapa din week-end au urcat şi alți atleți argeșeni. Constantin Zanfir(CSM Piteşti) a terminat pe locul 3 proba de triplusalt cu o săritură care a măsurat 15.02 m. Locul 1 a fost ocupat de Marius Bira (CSU Simona Halep) cu 16.10 m, iar locul 2 de Ion Vasile (CSM Braşov), cu un salt de 15.20 m. Pe podiumul bucureștean au mai urcat Elena Loriana Şerban (CSM Piteşti), locul 3, la 200 m, precum și Antonia Sârbu(CS Muscelul Câmpulung), locul 2, la 60 m. Finala Campionatului Național va avea loc peste două săptămâni în aceași locație. M.D.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.