Programul Tomata a fost simplificat!

0
0

  • Cristina Stocheci, senator PSD Argeș



Procedura de acordare a sprijinului fermierilor în cadrul Programului Tomata, a fost simplificată, spune senatorul PSD de Argeș, Cristina Stocheci. Proiectul de act normativ va fi trimis Guvernului. Iată mai jos care sunt noile prevederi.


Cristina Stocheci, senator de Argeș al PSD:
„PSD reduce birocrația și facilitează accesul fermierilor la ,,Programul Tomata” și la schemele de ajutor de minimis!
În urma dialogului cu fermierii ministrul Adrian Chesnoiu a luat decizia de a simplifica procedura de acordare a acestor măsuri de sprijin.
Proiectul de act normativ, care a fost pus în transparență decizională și va fi transmis Guvernului, prevede:
-prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru obținerea ajutorului de minimis pentru legumele în spații protejate până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv;
-abrogarea criteriului de eligibilitate referitor la obligațiile fiscale restante la bugetul general consolidat al statului, pentru ambele scheme de ajutor de minimis;
-eliminarea obligativității prezentării certificatului de atestare fiscală și a cazierului fiscal din cadrul documentației atașate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis.
PSD vine astfel în ajutorul solicitanților schemelor de sprijin, majoritatea persoane fizice care nu au realizat venituri, care se confruntă cu lipsa lichidităților și cu cheltuieli din ce în ce mai mari pentru achiziția de sămânță și pentru lucrări de înființare a culturilor.” M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.