215 controale și 8 amenzi de 48.200 lei

0
0

  • Activitatea DSV Argeș pe ianuarie



Direcția Sanitar Veterinară Argeș a desfășurat și în luna ianuarie o serie de controale în județ, pentru despista neregulile în cee ace privește pordusele de origine animală și nonanimale. Cu acoazia celor 215 controale au fost date și sanțiuni care au atins aproape pragul de 50.000 lei. 


În cursul lunii ianuarie 2022, în unitățile de producție si de comercializare, au fost efectuate 215 controale. Acestea au fost desfășurate astfel: # abatoare: 3 controale # fabrici procesare carne: 3 controale # fabrici procesare lapte: 2 controale # depozite alimentare 8 controale # supermarketuri / hypermarketuri 13 controale # carmangerii 4 controale # măcelării 11 controale # piețe 2 controale # unități alimentație publică 20 controale # unități cofetărie-patiserie 19 controale # centru prelucrare lapte 2 controale # cabinete medical veterinare 1 control # exploatății nonprofesionale 38 controale # ferme păsări 2 controale # ferme porcine 5 controale # ferme bovine 2 controale # stupine 11 controale # fonduri cinegetice 1 control # controale în trafic 2 controale # adăposturi câini 2 controale # farmaci veterinare 3 controale # magazine furaje 8 controale.
53 controale și în unități cu produse de origine nonanimală
De asemenea au fost efectuate controale oficiale și în unități de produse alimentare de origine nonanimală. Lucrătorii DSV Argeș au verificat pe parcursul lunii ianuarie: # Unități de fabricare a produselor de panificație / patiserie / cofetărie – 2 controale # Unități de comercializare a produselor de panificație congelată – 2 controale # Unități de depozitare produse alimentare – 1 control # Unități de depozitare a cerealelor- 2 controale # Unitate de prelucrare legume/ fructe- 2 controale # Unitate de fabricare a altor produse alimentare – 1 control # Unitate de comercializare produse alimentare (magazine) – 20 controale # Unități de producție primară a cerealelor- 1 control # Unități de fabricare a vinului – 1 control # Unități de comerț cu ridicata a produselor alimentare – 8 controale # Unități de fabricare a produselor de morărit – 1 control # Unitate de depozitare a legumelor și fructelor – 2 controale # Unitate de fabricare a pastelor făinoase – 1 control # Unitate tip bar- 9 controale.

40.000 lei amendă pentur refuzul accesului

În aceeași perioadă, pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA Arges au aplicat conform legii, 8 sancțiuni contravenționale. Acestea au avut valoare totală de 48.200 lei. Amenzile au fost date astfel: 3 amenzi în valoare de 3.600 lei pentru  comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare # o amendă în valoare de 1.200 lei pentru manipularea produselor alimentare şi a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor # 2 amenzi în valoare de 2.400 lei pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare # o amendă în valoare de 40.000 lei pentru refuzul de a permite accesul inspectorilor autorităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor competente în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor sau obstrucţionarea autorităţilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor competente de a-şi exercita atribuţiile stabilite prin lege # o amendă în valoare de 1.000 lei pentru  nerespectarea prevederilor legale referitoare la eliberarea produselor medicinale veterinare.

”Atenție sporită”

Tot în luna ianuarie, în urma neregulilor constatate, DSV Argeș a scor de la comercializare  13.420 kg produse alimentare de origine animala si nonanimala in valoare de 60.390 lei. ”În contextul actual al evoluției pandemiei COVID – 19, pentru evitarea diseminării virusului, cât și pentru protecția populației și a personalului propriu, DSVSA Arges și-a adaptat activitatea, astfel încât în toate unitățile care produc, procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală  medicii veterinari oficiali sunt prezenți permanent, pe toata perioda de lucru. Se asigură astfel ă toate produsele rezultate să respecte toate normele de calitate și salubritate. În cazul fermelor de animale, asistența medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali” ne-a declarat directorul executive al DSV Argeș, Sorin Sorescu. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.