Cinci centre de vaccinare, închise

0
0



Patru centre de vaccinare din județ au fost închise la sfârșitul săptămânii trecute, unul fiind închis mai de mult. Decizia a fost luată ca urmare a numărul tot mai mic de persoane care doresc imunizarea. Persoanele vaccinate în centrele care și-au închis ușile, pot ridica tichetele de la unitățile în care au funcționat sau de la medicul de familie coordonator din acel centru.


Din cauza activității scăzute, patru centre de vaccinare anti-Covid din județul Argeș au fost închise, săptămâna trecută. Este vorba de Centrul de vaccinare din comuna Bogati, Centrul de vaccinare “ Faza II Spital Orășenesc Regele Carol I” Costești , Centrul de vaccinare Muntenia Medical Hospital Pitești și unul dintre centrele de vaccinare de la Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Ion Jianu Pitești. De asemenea în urmă cu mai mult timp a fost suspendată activitatea și la centrul din Micești. Astfel, mai rămân deschise în judeţ 12 centre. Şi la acestea, activitatea a fost restrânsă.

„Sunt plătiţi la oră, nu la pacienţi!”

„Da, s-au închise centrele Micești, Muntenia, Bogați şi unul din cele două existente la Costești. Nu se mai justifica. Aveau sub şase persoane vaccinate pe zi. Cu patru, cinci persoane vaccinate pe zi nu poți să ții doi medici, două asistente și un registrator. Nu putem să ținem la infinit așa ceva! Personalul este plătit la orele de muncă, nu la pacienți. Fie că au 4 pacienți fie că au 90, ei tot banii aceia îi primesc”, a declarat doctoriţa Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

„Aşteptăm și noi ca mortul colacii, să vedem ce se întâmplă!”

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Argeş, Mariana Boşneag şi şefa Centrului de Vaccinare Piteşti a precizat: „Deocamdată, la videoconferința s-a hotărât închiderea a 4 centre. Cred că în cele din urmă va rămâne doar cel de la Piteşti. Ele nu sunt desfiinţate, doar suspendate. Oricum şi noi a Piteşti din 5 fluxuri câte erau, am redus la 2 fluxuri. Aşteptăm și noi ca mortul colacii, să vedem ce se mai întâmplă. În centre cu se vaccinează dar trebuie distribuie tichetele. Acestea nu nu pot fi date în altă parte, pentru că ei (n.r centrul unde a fost făcută vaccinarea) au baza de date. O să fie o şedinţă la DSP pentru că contractele sunt de vaccinator nu de distribuitor de tichete. Nu știu dacă i-o plăti că dau tichete, deşi ei trebuie să stea acolo şi le dea la oameni”, a precizat aceasta. Mariana Boşneag a mai pus că în ultima perioadă nu au mai fost probleme cu plata salariilor. Angajaţii şi-au primit banii pentru luna decembrie. Pentru luna ianuarie ar fi trebuit să fie viraţi pe data de 20 dar fiind weekend, este de înţeles.

Cum pot fi ridicate tichetele

Problema distribuirii tichetelor a fost rezolvată la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică. Astfel, persoanele care s-au vaccinat la unul dintre centrele închise, acolo unde locațiile mai au și ale servicii medicale, oamenii se pot adresa în continuare la aceeaşi unitate pentru ridicarea de tichete. În comunele Bogați și Micești, medicii care au coordonat centrele de vaccinare sunt medici care lucrează în localitate și cei care au de ridicat tichetele se pot adresa acolo medicilor. Mai mult, pe adeverinţa de vaccinare scrie unitatea din care face parte centrul respectiv şi se pot prezenta la acea unitate.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.