S-au vindecat 11 argeşeni de coronavirus!

0



Patru decese au fost înregistrate în judeţul Argeş de la începutul pandemiei de coronavorisu. Numărul pacienţilor la care a fost confirmat infecţia cu COVID-19 a ajuns ieri, la 96, fiind o creştere zilnică. De altfel, numărul pacienţilor de modifică de la o oră la alta, la fel şi cel al decedaţilor.


În ziua de Paşte, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat decesul altui argeșean din cauza COVID-19. Un bărbat de 68 de ani, a murit după ce a fost mutat, după ce s-a confrimat infecţia cu COVID-19, la Spitalul din Mioveni. Bărbatul era pacientul medicului vascular Felix Sârboiu, fiind contact direct al cadrului medical. Argeșeanul a fost confirmat pozitiv în data de 15 aprilie și a decedat sâmbătă. Avea şi alte afecțiuni, printre care diabet zaharat de tip II, o boală cronică renală fiind dependent de dializă, o amputație la piciorul stâng și în trecut o gangrenă la piciorul drept, HTA, AVC ischemic acut recent cu hemiplegie stg, dar și bronhopneumonie.
24 de persoane infectate de medic
De altfel, duminică statistica Direcţiei de Sănătate Publică Argeş arăta că numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 în urma cazului Felix Sârboiu la Spitalul Județean Argeş este în creştere. Până ieri, erau infectate 27 de persoane, dintre care 24 contacte directe și trei contacte indirecte. Menționam că aceste informații se pot schimba de la oră la oră, deoarece încă sunt așteptate rezultate. Ultima statistică arată astfel: 12 pacienți și 12 cadre medicale testați pozitivi, toți fiind contact direcți. Ca și contacți indirecți confirmați cu noul coronavirus vorbim despre 3 membri ai familiei unei asistente (soțul și doi copii), internată acum la Spitalul din Mioveni.
A scăzut numărul persoanelor aflate în carantină
Ieri, Instituția Prefectului Argeș informa că în judeţul numărul deceselor a ajuns la 4 persoane, ultimul fiind pacientul doctorului Sârboiu. Primul deces de COVID-19 în Argeş a fost pe data de 6 aprilie, când a murit o femeie în vârstă de 89 de ani, din comuna Bughea de Jos. Femeia era grav bolnavă suferinde cancer. În Vinerea Mare au fost înregistrate alte două decese de coronavirus în judeţ. Au murit doi bărbaţi, unul de 74 de ani, la Spitalul Municipal Câmpulung şi altul de 58 de ani, care a decedat la ATI la Spitalul Orăşenesc Mioveni. Ambii avea afecţiuni preexistente. Ieri, cifrele oficiale comunciate de Grupul de Comunicare Strategică arătau că în Argeş sunt 96 de cazuri de coronavirus. O veste îmbucurătoare ste faptul că în ultimele zile a crescut numărul pacienţilor vindecaţi, fiind vorba de 11 argeşeni. A scăzut foarte mult numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată, vorbind aici, de 186 argeşeni. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.