Nu se mai suspendă cursurile în funcție de cazurile COVID

0
0



Regulile din școli „pentru prevenirea îmbolnăvirilor” sunt, de ieri, istorie. Astfel, Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a fost abrogat printr-un alt ordin comun publicat marți seara în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul 3.343/707.


Se încheie astfel aproape doi ani de ordine comune de ministru pentru activitatea școlilor și pentru funcționarea acestora. Ordinul a fost abrogat, deși luni ministrul Sorin Câmpueanu asusținea că nu este nevoie de abrogarea ordinului comun, al Ministerelor Educației și Sănătății, care a reglementat până acum funcționarea școlii în timpul pandemiei COVID-19. “Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea“, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației. Tot marți seara inpsectoratele școlare au primit o adresă pe care au trimis-o școlilor, în care sunt informate că „începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate celor cu COVID-19”. În adresa semnată de secretarul de stat Sorin Ion se precizează că elevii aflați în carantină, la momentul terminării stării de alertă, vor respecta deciziile DSP în vigoare și vor reveni la școală după ce acestea expiră.
La fel, clasele aflate în online din cauza cazurilor de COVID-19 vor reveni la ore cu prezență fizică după ce termenele stabilite pentru suspendare vor fi expirat. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.