Elevii de la două scoli, împreună la Biblioteca Municipală

0
0

  • Acțiunea este organizată de Arhiepiscopie și face parte dintr-un proiect de dezvoltare personal a copiilor



Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a participat la o activitate educațional-catehetică la Bibiloteca Municipală – secția pentru copii din Curtea de Argeș.  


Acțiunea a avut loc în cadrul Proiectului Educativ Județean de Dezvoltare Personală a Elevilor dedicat marelui povestitor Ion Creangă ”Copii de Poveste!” prin activități de schimb de experiență la nivel județean. Acestea au avut loc între Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș, reprezentată de prof. Otilia-Daniela Ionescu și Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului, reprezentată de directorul Elena Ilina. Activitatea propusă și organizată de doamna s-a desfășurat într-un cadru de poveste, perfect temei proiectului: Celebrarea marelui scriitor Ion Creangă la Biblioteca municipală-secția pentru copii din Curtea de Argeș. Elevii clasei a IV-a B îndrumați de învățătoare au lecturat, au povestit și au desenat fragmente din basmele lui Creangă, au descris cu măiestrie personajele preferate, s-au identificat cu Nică din ”Amintiri” și au râs de poznele și jocurile copilăriei.

Cărți date de Clinic

Altfel, fondul de carte al Bibliotecii municipale a fost îmbogățit cu volumele: Catedrala de la Curtea de Argeș, Aș vrea să vă spun… vol. I și II, Neagoe Basarab’s teachings to his son Theodosie, cărți de excepție oferite de Părintele Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. Directorul instituției gazde, Manager Ing. Marian Ghiță a fost alături de copii, le-a prezentat biblioteca și i-a îndrumat să vină să citească și să descopere minunata lume ascunsă între copertele cărților. Invitat de seamă a fost profesor scriitor Ion Ionescu Bucovu, ce a onorat cu prezența și a încântat cu stilul inconfundabil de narator. Copiii și-au îmbogățit cu această ocazie cunoștințele cu informații noi despre viața și opera lui Creangă și au fost fascinați de cea mai frumoasă prietenie din istoria literaturii românești, cea dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă, Eminescu fiind cel care l-a îndemnat pe Creangă să-și scrie amintirile. La această activitate au fost prezenți Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, care a apreciat activitatea desfășurată, felicitând deopotrivă elevii și pe profesoari și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș. Sfaturile celor prezenți la eveniment sunt că ”aceste activități deschid pentru copii o ușă spre lumea magică a cărților, aprind scânteia dorinței de a citi, pentru că cititul îmbogățește vocabularul, dezvoltă imaginația, liniștește și conectează minți și suflete”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.