Camioane cu donaţii de la argeşeni pleacă în Ucraina!

0



Două autocamioane încărcate cu produse donate de argeşeni vor pleca, în această dimineaţă, la Bucureşti. Acolo vor fi încărcate în tiruri ale Crucii Roşii, care vor forma un nou convoi umanitar către Ucraina. 


Solidaritatea românilor nu a rămas la granițe, ci a trecut dincolo de ele. Mobilizarea excepțională de care dau dovadă oamenii după începutul conflictului din Ucraina este de admirat. Mulți argeşeni au vrut să ajute şi au mers la Prefectura Argeş acolo unde s-au strâns donaţiile. Acţiunea umanitară a fost demarată la începutul lunii martie de Instituția Prefectului județului Argeș și Crucea Roșie, în colaborare cu ISU Argeș și Jandarmeria. Campania s-a derulat pe durata a peste două săptămâni, după care produsele au fost ambalate în cutii, sigilate şi cântărite.
Sâmbătă, două autocamioane ce aparţin Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au fost încărcate cu donaţiile argeşenilor. „Au fost strânse aproximativ 10 tone de alimente, medicamente, cazarmament ( pături, cearşafuri, pilote). Cele două camioane vor pleca mâine (n.r luni) la Bucureşti. În transport ne ajută ISU Argeş şi Jandarmeria. Acolo unde cutiile vor fi încărcate în tiruri ale Crucii Roşii, urmând să plece un alt convoi către Ucraina”, a precizat pentru Curierul zilei, Doina Popescu.
” Campania de donare continuă, că nevoile sunt mari. Lucrăm mai mult cu agenţii economici. O parte dintre produse a fost strânsă de la populaţie, o parte de la agenţi economici. Lumea, în special bătrâni, care m-au impresionat, a venit cu ce a putut. Nevoia este este mare! Vor pleca în convoi 11 -12 tiruri de la Crucea Roşie, cred eu, săptămâna viitoare. Avem nevoie şi de paleţi, ducem lipsă mare de paleţi, care sunt necesari la transport. Dacă cineva pe poate dona, ca să avem pentru transportul cutiilor, ar fi nemaipomenit!”, a mai precizat Doina Popescu. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.