Angajații de la Filarmonică și fotbaliștii de la FC Argeș, în șomaj tehnic!

1



De aproape o lună și jumătate, activitatea economică din majoritatea sectoarelor este oprită și aproape paralizată din cauza pande­miei de COVID-19. Mulți angajați din mediul privat au fost trimiși în șomaj tehnic ca urmare a restrângerii activității firmelor și a restric­țiilor de circulație impuse de autorități.


Nici în sectorul de stat lucrurile nu stau prea bine, chiar dacă până acum veniturile bugetarilor nu au fost diminuate. Primarul Piteștiului, Cornel Constantin Ionică spune că efectele acestei crize sanitare încep să se resimtă din ce în ce mai mult și în administrația locală și nu exclude aplicarea unor măsuri mai drastice dacă situația va impune acest lucru: ”Angajații de la Filarmonica Pitești și sportivii de la FC Argeș sunt în șomaj tehnic întrucât activitatea acestora a fost oprită complet. Această măsură a fost luată pe durata stării de urgență, urmând ca lucrurile să revină la normal când vor fi ridicate aceste restricții. Mulți angajați din administrația locală și din societățile aflate în subordinea Municipalității, care mai aveau zile de concediu și le-au luat acum. Este adevărat că ne-am mai restrâns activitatea în această perioadă pentru a preveni răspândirea acestui virus. Dacă Guvernul va decide introducerea șomajului tehnic și în sistemul bugetar, ne vom conforma și vom pune în aplicare deciziile care se vor lua. Previziunile economice în viitorul apropiat sunt destul de sumbre. Veniturile Municipalității sunt într-o scădere vertiginoasă. Noi ne dorim să nu renunțăm la investițiile și proiectele pe care le avem. Sunt proiecte pe fonduri europene pe care sper să le putem pune în practică”. M.D.


1 COMENTARIU

  1. domnu incompetentu,au circulat autobuzele ca-n program normal,cei drept,cu 1…2 calatori,in conditii de stare de urgenta,pai de ce?de ce nesimtitule?sa manance publitransul banii nostrii,nu iti e rusine penalule sa ne prostesti pe fata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.