LTCM Mioveni a câștigat concursul național de robotică

0



La cel mai mare concurs național de robotică, rezultate remarcabile au fost obținute pentru orașul Mioveni de către Liceul Tehnologic Construcții de Mașini – Mioveni care s-a clasat pe locul 1 în TOP ROBOȘCOLI. 


Clasarea a fost făcută în funcție de numărul de elevi din clasamentul final al concursului de robotică NEXTLAB.TECH 2021. Astfel, ediția 2021 a concursului de robotică NEXTLAB.TECH a reunit peste 44 000 de elevi și peste 1600 de școli. Din cei 44 000 doar 2800 de elevi au reușit să se califice în faza a II-a a concursului national și numai 696 în faza finală. Robotica școlară este unul din domeniile esențiale pentru meseriile viitorului, iar începând cu anul acesta concursul de robotică școalară NEXTLAB.TECH va beneficia de finanțare din partea Ministerului Educației Naționale din România funcționând în regim de olimpiadă. ”Felicitări doamnei profesor inginer Elena Florea care a îndrumat echipa de robotică a Liceului Tehnologic Construcții De Mașini , reușind să ocupe lucul I în cadrul concursului național al școlilor robocampioane 2021 – NEXTLAB.TECH. Echipei care a reprezentat liceul nostru i s-a alăturat și doamna profesor Elena Popescu, pregătind doi elevi care s-au clasat, de asemenea, în primele 50 de locuri” a transmis conducerea Liceului de Construcții.
Rezultatele notabile au fost înregistrate de către LTCM la toate cele trei categorii:
1. ROBOTUL ENSPIRO: Stanciu Alexandra-locul 2-clasa a X a A, Ciobanu Cosmin-locul 4-clasa a XI a A, Dincă Alexandru-locul 5-clasa a X a A, Aurel Paula-locul 9-clasa a X a A, Constantin Christos-locul 10 – clasa a X a A, Juganaru Adelin-locul 11-clasa a X a A, Balea Costinel-locul 15 -clasa a X a A, Bina Emanuel și Mihai Ramona -clasa a XI a A, Rosiu Bianca-locul 22-clasa a X a A, Botea Gabriela-locul 26-clasa a X a A, Modan Evelyn- locul 28 -clasa a X a A, Cioaca Răzvan-locul 34-clasa a X a A, Oprescu Ionuț-locul 49-clasa a X a A, Teodoreanu Eduard-locul 50-clasa a IX a A, Caraiman Petrișor-locul 48-clasa a XI a B, aceștia din urmă pregătiți de doamna profesor Elena Popescu.
2.ROBOTUL TECNICUS: Stanca Alexandra-locul 7-clasa a X a A, Serban Iasmina-locul 8-clasa a X a A, Burcea Denis și Oprea Eduard -locul 17-clasa a X a A, Iordache Antonio-locul 18-clasa a X a A, Ghiță Ianys-locul 19-clasa a X a A, Oprea David-locul 23-clasa a X a A
3. ROBOTUL MIRO: Purdel Erica-locul 10- clasa a X a A S.M.