Poliţişti condamnaţi pentru corupţie!

0
0



Tribunalul Argeş a dat sentinţa într-un dosar de corupţie a doi poliţişti. Silviu Marian Loţan a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar fostul polițist George Gabriel Bălăşescu a primit 4 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită și pentru instigare la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. Cel din urmă a mai fost condamnat într-un dosar penal anul trecut. Cu o zi înainte să fie dată sentinţa, a demisionat din cadrul IPJ Argeş.


Cei doi au fost trimişi în judecată în luna mai a anului 2020, după ce ofiţerii Anticorupţie au constatat că au pretins mită pentru a trece cu vederea infracţiunea comisă de un şofer. „În fapt, la data de 18.09.2016, cei doi inculpați, organe de cercetare ale poliţiei judiciare, cu atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi aviz de poliţie rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu autoturismul de serviciu, au identificat un bărbat conducând pe drumurile publice – pe raza comunei Bradu, jud. Argeș, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare fără valabilitate.

Pentru a nu-i întocmi dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, au pretins şi primit suma de 100 de euro şi 200 lei. Totodată, în aceleaşi împrejurări, unul dintre inculpați a solicitat denunţătorului să mute autoturismul în locul de unde l-a condus iniţial, lucru pe care acesta l-a şi făcut ca urmare a instigării organului de poliție”, se preciza în comunicatul de presă remis de DGA Argeș, când au fost încheiate cercetările.

Judecat în trei dosare penale

După trimiterea în judecată, Silviu Marian Loţan şi George Bălăşescu au fost puşi la dispoziţia inspectorului şef. Tribunalul Argeş a dat sentinţa şi a dispus condamnarea cu executare pentru cei doi. Astfel, Silviu Marian Loţan a fost condamnat la 4 ani închisoare. În plus, i se interzice dreptul de a ocupa o funcţie publică. Fostul său coleg, Georghe Bălăşescu a primit patru ani şi 4 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă dar până acum niciunul dintre cei doi nu au atacat sentinţa. În timp ce acest dosar se judeca, Bălăşescu a primit prima condamnare într-o altă cauză. Pe data de 23 aprilie 2021, chiar de ziua sa, George Gabriel Bălăşescu, fost agent la Poliţia Bradu, a fost condamnat definitiv. Atunci a primit pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale, fiind acuzat că a falsificat trei procese verbale unor şoferi care urmau să primească despăgubiri de la o firmă de asigurări.

Cu o zi înainte de a fi condamnat Bălăşescu a demisionat. Tot el mai este judecat şi în al treilea dosar penal, aflat pe rolul Tribunalului Argeş, fiind acuzat de trafic de influenţă, alături de un alt poliţist din cadrul IPJ Argeş.
M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.