Mai mulţi medici de la Judeţean cu COVID-19!

0
0



Se dezvoltă focarul de coronavirus din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. În urma testării rapide efectuate în rândul personalului, trei medici ar putea fi infectaţi, după ce rezultatele rapide au ieşit pozitive. Deşi surse din rândul cadrelor medicale spun că doi dintre medici, unul şef de secţie, au fost confirmaţi şi de testele PCR, prefectul Emanuel Soare a declarat că încă nu au sosit rezultatele oficiale.


Zvonurile privind tot mai multe infectări sunt de la o zi la alta, tot mai îngrijorătoare. După medicul Felix Sârboiu despre care s-a sus că ar fi fost bolnat de coronavrius la serviciu aproximativ o săptămână, teste au arătat că alţi medici au fost infectaţi cu COVID-19. „ Din câte ştiu au ieşit pozitive pe testele rapide de ieri, la trei medici, nu doi. Încă nu au sosit rezultatele PCR. Probabil că atunci când vor veni, da, vor fi pozitive. De la specialişti ştiu că atunci când ies pozitive testele rapide, aproape 100% vor ieşi pozitive şi cele PCR. De două zile nu mai avem teste pozitive acolo. ”, a precizat prefectul judeţului. Unul dintre cei doi medici ale căror teste au confirmat infecţia cu COVID-19, este şef de secţie. O exlicaţie a prefectului supra faptului că deşi în Spitalul Judeţean de Urgenţă se vorbea despre rezultate pozitive la testele PCR însă comunicarea oficală nu fusese făcută: „Testele au fost făcute la Clinica Sanador. Poate cei de la clinică au anunţat direct la spital. Noi primim informările oficiale de la Institutul Matei Balş şi se acolo nu au spus nimic”, precizat acesta.
Se închide Neonatologia
Cei trei medici sunt de pe secţii diferite. „Focarul de Judeţean este prezent şi ne aşteptăm ca în zilelele următoare numărul de cazuri confrimate să crească. Acesta este realitatea”, a adăugat Emanuel Soare. „Secţia de Neonatologie se închide. Nu riscăm nimic. Deja au fost trimise adrese către celelate spitale să se pregătească. În ceea ce priveşte secţia de Maternitate de la Judeţean încă analizăm. Acolo, este o problemă că Maternitatea este de nivel II, având calsificarea cea mai bună din judeţ. Celelalte au nivel I A, Spitalul Miovei nu are deloc. De aceea, se discută, că numai la Judeţean pot fi duse cazurile mai grave. Ideea iniţială a fost să se închidă ar nu s-a decis încă. Se analizează situaţia şi vedem” a adăugat acesta.
Vor fi testaţi toţi contacţii
Având în vedere focaul din cea mai mare untiate spitalicească din judeţ vor fi luate mpsuri suplimentare. „Un lucru vă spun sigur, până pe data de 26 aprilie în toate secţiile din Judeţean trebuie să se încheie testarea. În secţiile unde au ieşit rezultate pozitive, vor fi testaţi toţi cei de acolo, atât personal medical cât şi pacienţi”, a mai precizat Emanuel Soare.
Cadre medicale confirmate
Tot ieri Prefectura Argeş anunţa cifrele oficiale până la ora 13.00. „În ceea ce privește personalul medical din județ testat, conform datelor DSP Argeș, s-a acționat în două unități sanitare. La Spitalul Județean de Urgență au fost testați: 2 medici (1 pozitiv), 14 asistente medicale (6 pozitive, 6 negative și 2 rezultate în așteptare), 9 infirmiere (4 pozitive, 5 negative), 2 îngrijitoare (1 pozitivă). La Spitalul Municipal Câmpulung au fost testați: 4 medici (1 pozitiv), 19 asistente medicale (9 pozitive), 5 infirmiere (4 pozitive), 2 îngrijitoare (pozitive), 1 spălătoreasă (negativ) și 1 registrator medical (negativ). DSP Argeș are în desfășurare, prin personalul de specialitate, anchetele epidemiologice legate de toate cazurile de COVID-19 confirmate până în prezent” se preciza în comunciatul de presă remis redacţiei.
Testare amânată
Ieri ar fi trebuit să fie testaţi medicii şi cadrelele medicale din secţia Maternitate a Spitalului Judeţean. Acţiunea fusese anunţă la ora 13.00. Deşi angajaţii au mers în curtea Spitalului Judeţean, au aşteptat vreme de peste o oră, în zadar. În cele din urmă au fost trimişi acasă fiind chemaţi în această dimineaţă. „Am stat acolo în curte ca vitele la tăiere. Am aşteptar degeaba! După o oră şi jumătate au venit şi ne-au spus că nici măcar nu a plecat maşina de la Bucureşti şi că cel mai bine ar fi să venim dimineaţă. E bătaie de joc. Nu înţeleg de ce nu au fost testate toate cadrele medicale de la primul caz confirmat în spital. Nu e de joacă! Noi trebuie să asigurăm actul medical! De unde ştim că nu suntem deja bolnavi şi ne ducem la pacienţi ca să îi tratăm dar de fapt, riscăm să-i îmbolnăvim. Mulţi dintre noi poate am intrat în contact cu colegi asimptomatici. Poate avem deja virusul dar nu ştim. Până acum, ar fi trebuit să fim deja testaţi o dată şi să urmeze a doua testare, cea la 7 zile diferenţă faţă de prima”, povestea un cadru medical.
Maternitatea mutată temporar la Mioveni
La închiderea ediţiei noastre, a venit informaţia potrivit căreia Secțiile de Maternitate și Neonatologie vor fi mutate începând de astăzi în corpul nou al Spitalului Mioveni. Măsura este potrivit zvonurilor temporată, până la începutul săptămânii viitoare. În cele trei zile ar trebui făcută dezinfecţia în secţiile amintite, urmănd să fie redeschise. Având în vedere că la Spitalul Mioveni există doi medici ginecologi dar şi este un medic de anestezie şi terapie intensivă, gpărzile vor fi asigurate de persoanalul din Secţia Maternitate de la Spitalul Judeţean. Chiar dacă măsura este temporară, riscul este unul mare dat fiind faptul că nu toate cadrele medicale au fost testate. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.