Noi audieri în dosarul vaccinărilor fictive!

0
0



Dosarul vaccinărilor fictive, din Argeş, merge mai departe. Ieri procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au luat la audieri un tânăr care a lucrat ca registrator la un centru de vaccinare din județ. Acesta este suspectat că a eliberat certificate COVID unor persoane care nu se vaccinau.  


La sfârşitul lunii martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au făcut percheziţii la un cabinet privat din Mioveni şi la centrul de vaccinare Argeşelu, acolo unde bănuiau procurorii, exista o reţea prin care erau eliberate documente false privind vaccinările. Oamenii legii au organizat un flagrant delict şi două asistente au fost arestate preventiv după ce au primit mită 400 de euro şi 300 de lei, în schimbul unei vaccinări fictive. În schimbul banilor a fost eliberat un certificat COVID deşi serul nu a fost administrat.

Procurorii au continuat cercetările şi ieri au dus la audieri un alt suspect. Este vorba de un tânăr inginer, la o societate din Pitești, care în perioada pandemiei, în timpul liber, lucra ca registrator la centrul de vaccinare din comuna Bradu. Suspiciunile au apărut după ce cadrele medicale care lucrau în centru, au remarcat că pe platforma naţională numărul de certificate COVID emise nu corespunde cu numărul persoanelor vaccinate, fiind mai mare. Se spune că acesta ar fi fost luat de la serviciu pentru a fi dus la audieri.

Arest la domiciliu

Reamintim că în dosarul vaccinărilor fictive de la sfârşitul lunii martie au fost duse la audieri 70 de persoane și încă de pe atunci, procurorii anunţau că cercetările continuă. Două asistente medicale, respectiv Denisa D. şi Alexandra Adriana B. au fost arestate preventiv pentru câte 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influeță, complicitate la trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual, fals informatic, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic. Pe data de 7 aprilie, Curtea de Apel Piteşti a admis apelul declarat de cele două asistente şi a dispus măsura arestului la domiciliu pentru ambele, până pe data de 30 aprilie. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.