Consilier judeţean, prins băut la volan

0



Un control de rutină al poliţiştilor din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Câmpulung l-a lăsat fără permis pe consilierul judeţean PNL, Liviu Iana. Acesta era băut, având o concentraţie sub limita pentru care se întocmeşte doar penal. Se spune că se întorcea de la o cină festivă ce ar fi avut loc la un restaurant din Câmpulung, după ce s-a încheiat Festivalul Naţional de Muzică Religioasă şi Pricesne – Ediţia I, Câmpulung Muscel 2022, al cărei organizator fusese în calitate de director al Casei de Cultură Tudor Mușatescu din Câmpulung.


Sâmbătă seara, la ora 18,00 a avut loc la Câmpulung prima ediţie a Festivalul Naţional de Muzică Religioasă şi Pricesne intitulat „Doamne, Iisuse Hristoase”.
Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” (Clubul Aro). Festivalul a fost organizat de Primăria Câmpulung prin Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” al cărei director este consilierul judeţean Liviu Iana.

În cadrul spectacolului, Liviu Iana a urcat pe scenă alături de Ansamblul Doruri Muscelene pe care îl conduce. După ce festivalul s-a încheiat, a urmat o masă festivă la care au participat invitaţii, şi se spune şi Liviu Iana.
Se presupune că acolo a consumat alcool consilierul judeţean. Nu mult, dar suficient cât să iasă în etilotest!

A rămas fără permis 90 de zile

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se afla la volanul maşinii sale pe strada Şoseaua Naţională, a fost oprit de o patrulă de la Biroul de Ordine Publică.
Agenţii au chemat în sprijin poliţişti de la Formaţiunea Rutieră iar Liviu Iana a fost pus să sufle în etilotest. Aparatul indica o concentraţie de 0,28 alcool pus în aerul expirat. Cum valoarea a fost mai mică de 0,40 la mie, nu a fost întocmit dosar penal. Consilierul a fost însă, sancţionat cu 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

„În situația constatării contravenției privind conducerea sub influența alcoolului (respectiv o valoare a alcoolemiei de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), conducătorului auto îi va fi reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conducere pentru 90 de zile, iar dovada înlocuitoare este fără drept de circulație. De asemenea, această situație este una dintre cele care fac obiectul modificărilor Codului Rutier aduse prin O.G. 1 din 27 ianuarie 2022.

Astfel, conducătorul auto nu mai beneficiază de reducerea perioadei de suspendare, în schimb fiind obligat să susțină şi o testare a cunoștințelor la sediul Poliției Rutiere, lucru pe care îl poate face până în a 90-a zi de suspendare.

Dacă nu susține sau nu promovează testarea, conducătorului auto i se va aplica și o majorare cu încă 30 de zile a perioadei de suspendare dispusă inițial” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Florin Popa.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.