A trecut printre bariere şi a fost lovit de tren!

1
0



Un bărbat, din comuna Buzoeşti, a fost ieri, la un pas de moarte după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren. Omul şi-a făcut-o cu mâna lui, din cauză că nu a ţinut cont de faptul că barierele erau lăsate şi s-a strecurat cu autoturismul printre ele! A ignorat şi semnalele luminoase care avertizau că vine trenul. Ca prin minune, cel de la volan a scăpat nevătămat!  


Ieri dimineaţă, Ion S., de 64 de ani, din comuna Buzoeşti, se afla la volanul unei Dacia Logan. Omul ar fi trebuit să traverseze pasajul de cale ferată, din apropierea Spitalului Costeşti. Când a ajuns, a văzut că barierele sunt lăsate dar cu toate acestea a decis să treacă, asta deşi, semnalele luminoase avertizau că vine trenul.

„Din verificări s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism dinspre strada Industriei spre strada Victoriei din Costești, nu a respectat regulile la trecerea la nivel cu calea ferată, bariera fiind coborâtă și semnalizarea acustică și luminoasă de avertizare în funcțiune, împrejurare în care acesta a fost surprins în gabaritul căii ferate și lovit de trenul care circula pe relația Craiova – Pitești.” a anunţat IPJ Argeş.

După cercetări s-a ales cu două amenzi

Maşina a fost lovită în partea din spate fiind aruncată în afara căii ferate. Locomotiva trenului a avut avarii minore şi după ce s-au finalizat cercetările a putut să îşi continue drumul. La faţa locului au fost oamenii legii din cadrul Poliției Orașului Costești și polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș. Aceştia au stabilit, pe lângă faptul că omul era vinovat de producerea accidentului, că Ion S. nu îşi avea inspecţia tehnică periodică la maşină, acesta fiind expirată.

Bărbatul a fost amendat cu 2160 lei, în total. Acesta a fost sancţionat cu 1.305 lei, ca urmare a nerespectării regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere. I-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de de 120 de zile. Potrivit noilor reglementări, intrate în vigoare în acest an, nu poate beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Cea de a doua sancţiune a fost tot de 1.305 lei, ca urmare a circulației cu valabilitatea I.T.P. expirată, iar certificatul de înmatriculare a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare. M.S.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.