Ambasadorul Marocului, în vizită la Pitești

0
0



Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a primit ieri vizita oficială a Excelenței Sale Hassan Abouyoub, Ambasadorul Regatului Maroc în România. La întâlnire au participat și George Caval, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Simion Zanfir, director CCIA, dar și Carmen Salub, director al Centrului Cultural Pitești.


În cadrul întrevederii desfășurată la sediul Primăriei Municipiului Pitești, oficialul Regatului Maroc și primarul Cristian Gentea au discutat oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice și culturale între comunități locale din cele două țări, evidențiindu-se specificitatea județului Argeș și a viitoarei zone metropolitane Pitești.
Reprezentanții mediului de afaceri au reamintit ES Hassan Abouyoub că în Argeș își desfășoară activitatea șase companii marocane, iar interesul investitorilor pentru intrarea pe piața producției în domenii ca agricultura, serviciile și industria auto sunt în creștere.

În privința schimbului cultural, este o evidență că municipalitatea piteșteană, prin Centrul Cultural Pitești, are în derulare proiecte de promovare a expresiilor culturale identitare la congruența valorilor comune. Delegația Regatului Maroc a participat marți, 19 aprilie 2022, după întâlnirea oficială de la primărie, la dezbaterea „Ferestre culturale”, manifestare periodică în agenda culturală comunitară. M.D


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.