Slujbă de sfințrea apelor, apoi Sărbătoarea Muncii

0
0
  • Pe platoul de la Făget



Credincioșii sunt invitați la Făget, la sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”. Apoi, pe același platou va începe Sărbătoarea Primăverii, Muncii și a Bucuriei și va fi sărbătorită Ziua Tineretului. 


Astfel, astăzi, 29 aprilie, în prima zi de vineri după Sfintele Paşte, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii – un praznic închinat Maicii Domnului în Săptămâna Luminată, zi în care se sfințesc apele. Pentru a menține tradiția locului, credincioşii din Mioveni sunt asteptaţi vineri, 29 aprilie, de la ora 15.30, pe platoul din pădurea Făget, în locul unde se află un izvor ce poartă numele de Izvorul Tămăduirii pentru a lua parte la slujba de sfințire a apei, cunoscută și sub numele de Aghiasma Mică.
După slujba, în zona de picnic de la Făget, Ziua Muncii și Ziua Tineretului vor fi sărbătorite, la Mioveni, printr-o tradițională serbare câmpenească, în mijlocul naturii. Aici, în perioada 29 aprilie – 1 mai argeșenii pot petrece clipe de neuitat alături de artiștii Iulia Dumitrache & Band, Taraful Cătălin Iancu și Eugenia Filip, Ansamblul Folcloric “Plai de Dor”, într-o atmosferă de sărbătoare, într-o oază de verdeață la „Sărbătoarea Primăverii, Muncii și Bucuriei. Ziua Tineretului.” Totodată pot fi achiziționate diverse obiecte meșteșugărești și nu numai de la producătorii care vor avea mărfurile expuse în standurile frumos amenajate.

Program Săbătorii Primăverii:
● Vineri, 29 aprilie 2022- Standuri cu vânzare – producători locali, comercianți și meșteri populari;
● Sâmbătă, 30 aprilie 2022 – Standuri cu vânzare; Spectacol muzical – artistic, ora 18.00 susținut de elevii Centrului Cultural Mioveni și Clubul Copiilor, Ansamblul Folcloric Plai de Dor și Dorulețul; Taraful Cătălin Iancu și Eugenia Filip.
● Duminică, 1 mai 2022 – Standuri cu vânzare; Spectacol muzical – artistic, ora 18.00 susținut de elevii Centrului Cultural, Clubului Copiilor Mioveni și Artiști locali; Iulia Dumitrache & Band. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.