Medicul Stanciu a plecat dintre noi

2
0



Cel mai cunoscut medic reumatolog din judeţul Argeş, Ilie Stanciu, a plecat dintre noi! Acesta a încetat din viaţă în acest weekend. Ilie Stanciu era director medical al Spitalului Sfântul Nicolae şi a mers la serviciu până înainte de Paşte. Era foarte activ, în ciuda vârstei sale. 


Medicul Ilie Stanciu avea specializări în reumatologie, balneofizioterapie era doctor în medicină şi conferenţiar universitar doctor. Cea mai mare parte din viaţă a lucrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti unde a fost șeful Secţiei Reumatologie. După pensionare a colaborat cu câteva clinici iar de câţiva ani era director medical la Spitalul Sfântul Nicolae. Ilie Stanciu avea 85 de ani dar era foarte activ. Conducea maşina, nu renunţase la fumat şi mergea la serviciu zi de zi. De-a lungul carierei sale a tratat mii mii de pacienţi. În ciuda notorietăţii sale, Ilie Stanciu nu avea telefon mobil. Acesta putea fi contactat numai personal, la spital. De mulți ani, îşi nota însă numerele de telefon într-o agendă pe care o păstra pentru cazuri speciale.

O căzătură i-a fost fatală

Apropiaţii spun că după Paşte, Ilie Stanciu a mers la cumpărături și a atunci a fost victima unui accident. Cineva a deschis brusc uşa de la intrarea într-un magazin, l-a izbit şi doctorul a căzut. S-a lovit la un şold. Ilie Stanciu a mers acasă și s-a autoevaluat. A ajuns la concluzia că nu are fractură, de aceea nu s-a dus la spital ci a rămas acasă pentru repaus. În urmă cu câteva nopţi, acesta a căzut din nou, acasă şi s-a lovit la celălalt şold. Se pare că cea de a doua căzătură i-a adus sfârşitul.
Colegii săi cred că Ilie Stanciu a făcut o embolie (n.r astuparea unui vas de sânge cu un cheag) ceea ce i-a fost fatal. În urmă cu 21 de ani Ilie Stanciu şi-a pierdut fiul într-un cumplit accident rutier, în Piteşti.
Tânărul aflat la volanul unui autoturism a lovit un pom în apropiere de sediul Asirom, pe strada Smeurei. Tatăl a trecut cu greu peste durerea provocată de tragedie. Medicul Ilie Stanciu va fi înmormântat astăzi, la ora 12.00. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Capela Militară ieri.

„Un OM care a trăit demn și modest”

După decesul lui Stanciu, doctorița Fidan Osman, directorul Spitalului Sfântul Nicolae a transmis următorul mesaj:
„Am pierdut azi un prieten, un coleg, un OM care a trăit demn și modest, care a ajutat mii și mii de bolnavi cu abnegație și profesionalism.
Viața a fost dura cu dânsul, și-a pierdut fiul de 21 de ani, dar a continuat să profeseze cu și mai multă dăruire!
A fost o onoare pentru mine să îl am alături, dar și ca model de specialist. Odihnească-se în pace conf. univ. dr. Stanciu Ilie, medic primar Balneofizioterapie, Reumatologie, Doctor în Medicină”. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Du-te repede înapoi si te preda…te caută aia de la Bălăceanca si te depistează după ce scrii la ziar.
    Iti trebuie multa odihna mentala indusa de tranchilizante altfel…o iei pe arătura !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.