Șerban Valeca înmormântat cu onoruri militare!

4
0



A pierit om de mare valoare, doctor în ştiinţe industriale, un distins profesor universitar şi politician. Ieri, Șerban Valeca a murit la vârsta de 66 de ani. Ieri a fost condus pe ultimul drum. A fost înmormântat cu onoruri militare. Sute de oameni au venit să îi aducă un ultim omagiu. A fost o ceremonie sobră, fostul ministru şi senator fiind condus pe ultimul drum de un cortegiu numeros. S-a mers pe jos, până la Cimitirul Sfântul Gheorghe acolo unde militarii care formau garda de onoare au tras salve de foc în memoria celui care a fost Şerban Valeca!


Sute de oameni au vrut să îşi ia rămas bun de la Şerban Valeca. Sicriul pe capacul căruia era o jerbă din flori albe, a fost aşezat pe catafalc în mijlocul bisericii. La dorinţa familiei, coşciugul a rămas acoperit tot timpul, în semn de respect pentru Şerban Valeca. Astfel imaginea lui a rămas în amintirea celor care l-au cunoscut şi apreciat, exact aşa cum îl ştiau din timpul vieţii. În biserică totul era cufundat în linişte, o linişte apăsătoare şi impunătoare. Moment de reculegere. Oamenii de perindau pe lângă sicriu cu lumânarea aprinsă, murmurau câteva cuvinte de condoleanţe familiei îndurerate şi treceau mai departe. Mii de flori, au umplut biserica, iar curtea a fost plină de coroane și jerbe din flori naturale.

Miniştri, politicieni, primari…

Ieri, încă din timpul dimineţii, oamenii au început să se adune la Mavrodolu. Cu toţii erau în haine negre, politicieni, şefi de instituţii primari din judeţ. Toţi edilii au purtat pe durata ceremoniei eşarfa tricoloră. La înmormântare au venit și Robert Cazanciuc fost ministru al justiției, Paul Stănescu viceprim-ministru în guvernul Tudose și în guvernul Dăncilă și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Ecaterina Andronescu fost ministru al Educaţiei, Petre Daea, fost ministru al Agriculturii. De asemenea ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a ajuns chiar la începutul slujbei, a intrat şi a stat până la finalul ceremoniei religioase. Ca toţi ceilalţi a adus adus o coroană din flori naturale albe. Printre cei care au aprins o lumânare la catafalc se numără şi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi fostul primar Tudor Pendiuc dar şi un număr mare de studenţi ai profesorului universitar Şerban Valeca.

Sicriul purtat pe braţe de militari

„Dumnezeul duhurilor şi a tot trupul, Tu ai călcat moartea. Și pe diavolul l-ai surpat şi ai dăruit viaţă lumii tale. Tu Însuţi, Doamne, odihneşte sufletul adormiţtului robiului tău Şerban Constantin. În loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea… „ în timp ce preoţii rosteau slujba înmormântării, în curte oamenii au început s se grupeze ştiind că se apropie momentul când trupul neînsufleţit va fi scos din biserică. Sicriul a fost purtat pe braţe de soldaţi. De asemenea maşina mortuară a fost încadrată de militari pe tot traseul.

„Covor” din flori, la cimitir

Cortegiul a pornit de la Biserica Mavrodolu şi a mers pe bulevardul Republicii, a luat-o pe lângă Parcul 1907 şi a urcat până la Cimitirul Sfântul Gheorghe. Şi pe drum participanţii la funeralii au mers în tăcere. Alaiul sobru a mărşluit în spatele maşinii mortuare. Nimeni nu a mers cu maşina! Cu toţii au parcurs tot drumul, pe jos.
Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş dar şi de la Poliţia Locală Piteşti s-au mobilizat şi au blocat traficul pe timpul deplasării cortegiului format din peste 200 de oameni. La cimitir, toată aleea principală era acoperită de un “covor” de flori și era străjuită coroane de-a lungul ei, aşezate în stânga şi în dreapta. Sicriul a fost depus în cavoul familiei. Militarii au tras trei salve de foc în aer, în cinstea celui care a trecut în lumea drepţilor. Dumnezeul să-l odihnească în pace!  M.Sandu


4 COMENTARII

  1. ce de titluri si de functii …oare cum le a obtinut ??????? prof.univ.la pitesti nu este mare lucru….ing. tcm , niciodata fizician, in arte martiale a facut treaba , aici are un +, in fine d-zeu sa l odihneasca si sa il tina in lumina , ce i drept a fost un tip aparte fata de ce se perinda prin politica romaneasca si in psd ….d-zeu sa il odihneasca .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.