Pompierul a murit strivit de autospecială

0
0



Ieri a fost făcută autopsia plutonierului major Georgel Neacşa, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Pompierul a murit în timpul unui intervenţii la un incendiu de vegetaţie pe A1. Medicul legist a stabilit, în urma necropsiei, că subofiţerul a fost călcat de autospecială. În comunicarea oficială, reprezentanţii insituţiei amintite au precizat doar că militarul „era căzut la pământ”.


După ce a fost declarat decesul lui Georgel Neacşa trupul neînsufleţit a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Argeş. Încă de atunci au apărut zvonuri cum că plutonierul ar fi fost călcat de autospeciala de intervenţie, numai că, în declaraţia oficială ISU Argeş a comunicat : „La un moment dat, în timpul intervenției, a fost observat unul dintre colegi care era căzut la pământ”, fără să fie făcute alte precizări. Ieri, în urma autopsiei s-a stabilit că Georgel Neacşa a fost călcat de autospeciala de intervenţie. Pompierul a murit din cauza leziunilor interne provocate de autocamionul care ar fi trecut peste el. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. „Dosarul a fost înregistrat în unitatea noastră de Parchet în această dimineaţă (n.r joi). S-a dispus, de către procurorul de caz, efectuarea necropsiei, care de altfel a şi fost efectuată. Urmează ca ancheta să-şi parcurgă paşii fireşti. La acest moment se fac cercetări pentru ucidere din culpă!” a declarat pentru Curierul zilei procurorul şef al Secţiei Urmărie Penală, din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Florin Stelian Bobin.

A dat în marşarier şi l-a călcat

Imediat după tragedie, la nivelul ISU Argeş a fost demarată o anchetă internă privind cercetarea accidentului de muncă, având în vedere că militarul era în timpul unei misiuni când a avut loc tragedia. Raportul privind concluziile anchetei interne va fi înaintat procurorului de caz. În dosar va fi cerută şi o expertiză tehnică. În plus, în cursul cercetărilor urmează să se stabilească circumstanţele acestui cumplit accident. Se ştie că autospeciala a dat în marşarier şi atunci l-a lovit pe Georgel Neacşa, dar trebuie să se stabilească ce făcea pompierul în spatele maşinii şi de ce a dat şoferul în spate. Pe parcursul anchetei ar putea fi extinsă urmărirea penală şi pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor de protecţie a muncii. Georgel Neacşa era văduv după ce soţia lui a murit de cancer. Era tatăl unei tinere în vârstă de 19 ani care a rămas fără ambii părinţi, fiind distrusă de durere. Tragedia a avut un impact teribil şi asupra şoferului autospecialei, care a fost marcat de cele petrecute, cât şi pentru ceilalţi militari participanţi la misiune. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.