Proprietarii terenurilor din Mioveni, obligaţi să le îngrijească

0
0
  • În caz contrar aceștia vor fi amendați



Toţi proprietarii de teren din Mioveni au, prin lege, obligaţia de a îl curăţa, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută. 


Patru sunt actele normative care prevăd aceste obligații, a căror neîndeplinire se sacnționează cu amenzi. Este vorba de Legea 273 / 2020, Ordonanţă nr. 21 / 2002, Legea 62/2018, precum și Hotărârea Consiliului Local nr. 80/ 2019. Din păcate, realitatea arată cu destul de mulţi cetățeni din Mioveni și zonele învecinate, nu-şi igienizează nici măcar propriile curţi, cu atât mai puţin au grijă să salubrizeze terenurile virane care le aparţin şi care se transformă în gropi de gunoi ori adăpost pentru animale. Autoritățile locale, atrag totuși atenția proprietarilor: ”Pe cale de consecință, fie că locuiți în Mioveni sau în altă localitate, atâta vreme cât dețineți terenuri pe raza administrativă a orașului nostru aveți obligația legală și morală de a vă igieniza și îngriji proprietatea!
Sancţiunile aplicabile pentru neîndeplinirea obligaţiilor stabilite de Legea 62/2018 sunt reprezentate de amenzi de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei, pentru persoanele fizice şi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice prevăzute la art. 3 din lege”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.