CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin

0



CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, după o finală electrizantă cu SCM Râmnicu Vâlcea. Bucureștencele s-au impus cu 34-26 la capătul unui meci în care au avut emoții doar în prima repriză.


Echipa din Capitală s-a impus pentru a cincea oară în Cupa României din opt finale jucate în această competiție. CSM București a trecut sâmbătă în semifinale de Măgura Cisnădie cu 28-23 în Sala Sporturilor din Mioveni, iar duminică a învins-o pe SCM Râmnicu Vâlcea cu 34-26.

Prima repriză extrem de echilibrată

SCM Râmnicu Vâlcea a făcut o primă repriză foarte bună în fața celor de la CSM, reușind chiar să intre în avantaj la vestiare, 15-14. Primele cinci minute din repriza secundă au aparținut tot oltencelor, care s-au distanțat la trei goluri, 17-14 și 18-15. Apoi, Vâlcea s-a prăbușit inexplicabil, marcând un singur gol în douăsprezece minute și încasând unsprezece. Cristina Neagu a marcat 12 goluri pentru CSMB, Emilie Arntzen 4, Malin Aune 4, Carmen Martin 4, iar de la vâlcence s-au remarcat Irina Glibko 6 goluri, Asma Elghaoui 5, Daria Bucur 5.

Măgura Cisnădie a câștigat bronzul

În finala mică, Măgura Cisnădie a învins-o neaşteptat pe CS Rapid, cu 23-22 (10-10), golul victoriei fiind marcat de Elena Gjorgjijevska în mijn. 59. Valentina Blazevic a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor, cu 7 goluri, iar de la Rapid s-a remarcat Eliza Buceschi, cu 7 goluri.

Adi Vasile: ”Cinismul din fața porții ne-a adus victoria”

„Am schimbat sistemul defensiv pentru că ele se descurcau foarte bine atunci când noi ne apăram 6-0, așa că am decis să trecem la 5-1. Cred că acesta a fost elementul care ne-a dus spre această victorie, dar și procentajul bun și cinismul pe care l-am avut în fața porții. Ne așteaptă o săptămână foarte importantă dintr-un campionat extrem de lung „, a spus Adrian Vasile, antrenorul celor de la CSM București, pentru TVR 1.

Final încins de campionat

Final Four-ul Cupei României de la Mioveni a fost ultima repetiție pentru CSM București și Rapid București înaintea bătăliilor decisive pentru câștigarea titlului de campioană a României. Cu două etape înainte de final, echipa giuleșteană conduce în clasament cu 63 de puncte și mai are de jucat cu SCM Craiova (26 mai) și cu SCM Râmnicu Vâlcea (29 mai), iar CSM București e la un punct distanță și mai are de evoluat cu HC Zalău (26 mai) și cu CS Minaur Baia Mare (29 mai). M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.