Campanie împotriva căpușelor și țânțarilor, la Mioveni

0
0



Începând de luni, timp de 5 zile, administrația locală, prin intermediul unei societăți de profil, specializată în activități de dezinsecție, deratizare și dezinfecție va demara în Mioveni, o amplă campanie la nivelul orașului împotriva căpușelor, larvelor, țânțarilor și altor insecte dăunătoare mediului.  


De asemenea, în subsolurile și pe scările de bloc vor avea loc tratamente de deratizare și igienizare. Pe această cală, administratorii sau președinții asociațiilor de proprietari/locatari sunt rugați să asigure curățenia acestor spații comune, pentru un efect cât mai puternic al substanțelor aplicate. Cetățenii sunt rugați să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în zonele unde se vor pulveriza aceste substanțe, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii. Substanțele folosite pentru tratamentele de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, conform spectrului de acțiune al fiecărui produs sunt: # Deratizare – Colbrom Pastă; # Dezinsecție spații exterioare – Cymina Plus; # Dezinsecție spații interioare, scări de bloc – K-Othrine WG 250; # Dezinsecție spatii interioare, instituții publice – Super Killer 2EC # Combatere căpușe – Deltatim Plus # Dezinfecție – Dezicon. Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Aerisire și stat în casă

Timp de 2 ore după efectuarea tratamentelor de dezinsecţie, autoritățile recomandă locatarilor să nu circule pe scara blocului. Apoi, după 2 ore de la efectuarea tratamentelor se va aerisi toată zona tratată timp de minimum 2 ore, în timp ce persoanele cu probleme respiratorii, cardiace sau astmatice sunt rugate să se deplaseze pe domeniul public doar după 4 ore de la efectuarea tratamentelor. În cazul în care se sesizează miros specific de substanţă, este recomandată aerisirea imediată a încăperii. În caz de inhalare se va duce pacientul la aer proaspăt, iar în caz de contact cu pielea se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun. De asemenea, în caz de contact cu ochii se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute, în timp ce în caz de înghițire nu se provoacă voma pentru că nu există antidote și este necesar un tratament simptomatic.

Acces permis

Autoritățile locale fac apel către asociaţiile de locatari/proprietari să permită accesul agenților DDD în scară și subsolul blocurilor în zilele de 30 – 31 mai 2022. De asemenea, proprietarii de gospodării din Orașul Mioveni sunt rugați să permită accesul agenților DDD în perioada 30 mai – 2 iunie 2022, așa încât să se poată efectua serviciile de deratizare. Pe 1 iunie 2022, se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere țânțari, iar pe 2 iunie 2022, se vor efectua tratamente de dezinsecție – combatere căpușe. Apicultorii sunt atenționați de asemenea ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine. În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare a dezinsecţiei va fi prelungită până la o dată care va fi comunicată ulterior. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.