Criminalul a înjunghiat-o în gât!

0
3



A fost crimă în comuna Căldăraru, marţi seara! Un bărbat de 48 de ani din localitate şi-a ucis concubina, cu o lovitură de cuţit. A înjunghiat-o în gât. Plin de sânge, acesta s-a dus apoi la poarta unei vecine şi i-a zis să sune la ambulanţă. Nu și-a dat seama că a omorât-o! Bărbatul era atât de beat încât pe durata cercetărilor, a fost extrem de agitat, a înjurat continuu şi a înjurat. Din această cauză oamenilor legii le-a fost greu să-l audieze.


„Şi-a omorât concubina. Nu s-a văzut nimic, s-a auzit ceartă cam des, frecvent” , a declarat imediat după crimă o vecin al celor doi. Omorul a fost comis, în jurul orei 21.00. Dan T., de 48 de ani, trăia de 18 ani în concubinaj cu Iulia, o femeie în vârstă de 52 de ani. Originar din Vâlcea, bărbatul locuia în casa femeii. Se spune că, împreună ar avea un copil care a fost luat în plasament imediat după ce s-a născut, din cauză că mama era cunoscută cu probleme psihice. Femeia mai are un copil major provenit din prima căsătorie, de care sătenii nu mai știu nimic. Scandalurile erau la ordinea zilei în casa celor doi. Bărbatul, alcoolic, era mereu furios pe concubina lui.

„A spus că a tăiat-o şi e în casă”

Marți, după ce s-a întors de la cârciumă, a înjunghiat-o. Apoi, a mers la vecina de vis a vis şi i-a cerut să sune la ambulanţă. După ce s-a aflat de nenorocire, mai mulţi localnici s-au strâns în faţa casei celor doi. „El s-a dus la poartă la sora mea şi i-a zis să cheme salvarea. Nu se ştia că o omorâse. Nici el n-a spus! Noi am aflat după aceea! A spus că a tăiat-o şi că este în casă. Am văzut-o! Era pe spate, între două camere, întinsă. Cuţitul era lângă ea. Nu este singura dată (n.r. când o lovește), el este un consumator înrăit de alcool, un alcoolic şi din cauza asta s-a întâmplat. O bătea destul de des. Aici este casa ei, nu e casa lui. Trebuia să-l dea pe el afară. El e din altă parte, trăiau în concubinaj” , povestea un vecin.

„Îi curgea sângele de pe mână lui”

O altă femeie spunea: „Când s-a dus la femeia asta să-i zică să cheme ambulanţa, îi curgea sângele de pe mână lui. Era plin de sânge. Ziceai că a tăiat un porc. Femeia a zis că e nu se duce să o vadă…” Povestea celor doi concubini este una tristă. Iulia stătea în casa bunicilor. Avea grave probleme psihice, de aceea a fost internată de mai multe ori la Spitalul Sfânta Maria din Vedea. Oamenii spun că în ciuda afecţiunilor sale, Iulia era o femeie blândă şi muncitoare. Iubea mult animalele şi avea nişte căţeluşi pe care îi ţinea în casă. Nu supăra pe nimeni iar atunci când o apucau crizele îşi lua animalele şi pleca cu ele la plimbare mergând pe distanţe lungi, fără să vorbească cu cineva. „ O vedeai cu câinii după ea, pe drum. Mergea, până departe. Umbla…Nu făcea rău. Doar se plimba aşa!”, explica o femeie. În timpul cercetărilor de la faţa locului, oamenii legii au găsit în casă, într-un lighean o căţeluşă, de talie mică, și doi pui. Au fost scoși afară și i-a luat o localnică să aibă grijă de ei.

Trăia din pensia concubinei

Dan Marian T. nu avea serviciu şi nici nu a lucrat vreodată. Trăia din pensia de handicap şi din indemnizaţia de însoţitor ale concubinei lui. „ Un nenorocit! Un beţiv care nu a muncit o zi. Am auzit că a făcut şi puşcărie până la vină aici, la ea. Îi mânca pensia! Ea avea 2.000 lei lei că era bolnavă şi el bea toti banii. Ea nu vedea un leu. Eu, de când îl ştiu aici, nu l-am văzut o dată treaz. Numai beat. Nu făcea nimic. Uitaţi-vă cum arată casa, curtea, tot.” spunea furioasă o altă localnică. Locuinţa, ce fusese cândva o frumuseţe de casă, se vedea că nu este îngrijită. Gospodăria nu avea poartă, iar gardul avea multe uluci rupte. Iarba era înaltă, atât în curte cât şi în faţa porţii, de parcă locuinţa ar fi fost părăsită.

La cercetări, ucigaşul urla şi înjura

La faţa locului, pentru cercetări au mers polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. De asemenea, comisarul şef Florin Mocanu, adjunctul inspectorului şef al IPJ Argeş şi comisarul şef Sorin Ghinea, şeful Serviciului de Ordine Publică ,din cadrul IPJ Argeş, au fost prezenţi pe durata cercetărilor. În timp ce oamenii legii îşi făceau treaba, Dan T. urla, înjura, striga. Acesta a fost urcat cu greu în maşină ca să fie dus la sediul poliţiei pentru audieri. Anchetatorii nu s-au putut înţelege cu el din cauza stării în care se afla.
În cursul nopţii a fost reţinut pe bază de ordonanţă sub acuzaţia de omor, în condițiile violenței în familie. Ieri bărbatul a fost dus la Tribunalul Argeş cu propunerea arestării preventive. La închiderea ediţiei noastre, decizia nu fusese dată.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.