Foști polițiști condamnaţi pentru luare de mită!

0



Doi foști agenți, din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, au fost condamnați de Tribunalul Argeș sub acuzația de luare de mită. Aceștia au fost prinși în flagrant, în decembrie 2021, în timp ce mințeau șoferii că au „dat în radar”. Primeau diverse sume de bani ca să nu le reţină permisul vitezomanilor. În realitate, cei doi oameni ai legii nu aveau în dotare aparat radar, fiind doar o modalitate prin care îşi rotunjeau veniturile. Vedeţi ce pedepse au primit foştii poliţişti.


Dosarul de corupţie a fost trimis în judecată la două săptămâni după ce ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie Argeş au făcut flagrantul delict. Cei doi poliţişti, Marian Dragoş C. şi Eusebiu Ion M. aveau o vechime în poliţie de 25 de ani, respectiv 22 de ani. Imediat după ce a fost declanşată urmărirea penală împotriva lor, ambii au părăsit sistemul. Unul a ieşit la pensie, celălalt, care nu îndeplinea condiţiile de pensioare, a demisionat. Tribunalul Argeş a dat decizia vineri în dosarul de corupție. Iată ce sentinţe au primit ei doi. „Condamnă pe inculpatul C. Dragoş Marian, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În temeiul art. 67 alin. 2 C.pen., interzice inculpatului C. Marian Dragoş, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 C.pen. alin. 1 literele a), b) C.pen.: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. (…) suspendă executarea pedepsei principale sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani…” se arată în decizie. Colegul lui, M. Eusebiu-Ion a primit exact aceeaşi pedeapsă. Ambii sunt obligaţi să presteze câte 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş. Pe durata termenului de supraveghere cei doi au obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Decizia nu este definitivă, fiind cu drept de apel.

Păcăleau şoferii că au dat în radar!

Reamintim că în luna ianuarie, cei doi au fost denunţaţi de un şofer care le-a dat mită 300 de lei. Subofiţerii erau acuzaţi că au stat în apropierea pădurii, pe platoul din Găvana, în filtru şi l-au oprit spunându-i că a depăşit limita vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri la oră. Ar fi trebuit să-i reţină permisul de conducere, numai că, omul ca să scape a oferit bani şi ei au acceptat. Ulterior, conducătorul auto a aflat că numai poliţiştii rutieri au în dotarea autospecialelor aparate radar, nu şi poliţiştii de la secţii. Ulterior s-a aflat că nu era prima dată când cei doi agenţi păcăleau şoferii şi a fost organizat flagrantul. Ambii au fost prinşi după ce au luat de la două şoferițe, ofiţeri DGA, suma totală de 1.800 lei. Au fost arestaţi preventiv, pe data de 18 decembrie anul trecut, după care au fost plasaţi în arest la domiciliu până pe data de 1 aprilie, anul acesta.