Se renunță la mediile semestriale și teze!

0
0
  • Revoluție în invățământ
  • S-a stabilit și când va fi vacanța din februarie, în Argeș



Învățământul românesc se pregătește de o adevărată revoluție, schimbările majore care se vor facă fiind anunțate ieri de Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. 


Astfel, se va renunta la mediile semestriale, la obligativitatea sustinerii tezelor semestriale si va fi necesara o singura medie generala la finalul anului scolar. „La acest moment este în curs de finalizare întâlnirea pentru dialog social între Ministerul Educației și toți partenerii de dialog pentru a se definitiva Regulamentul de organizare și functionare a învățământului preuniversitar, astfel încât mâine aceste modificari să îmbrace forma unui ordin de ministru al Educației și să fie transmise spre publicare în Monitorul Oficial. Structura anului școlar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial iar modificarea esențială care a fost deja agreată, discuțiile sunt în curs, este aceea că se renunta la mediile semestriale, se renunta la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar”, a spus ministrul.

Vacanță în cea de-a doua săptămână din februarie

De asemenea, numărul minim de note pentru o disciplină trebuie să fie egal cu N+3, unde N reprezintă numărul de ore alocate la o disciplină într-o săptămâna. „Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat că numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocate săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămâna, într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin 5 note”, a explicat Cîmpeanu. Ministrul a vorbit și despre vacanța din februarie: „A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întreg sistemul național de învățământ. Sunt 30 de județe care au decis ca vacanță din luna februarie să fie în ultima săptămâna, sunt zece județe care au decis ca vacanță să fie în cea de-a două săptămâna a lunii februarie. Este vorba de județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova. De asemenea, București și Suceava au decis că săptămâna de vacanță din februarie să fie în cea de-a două săptămâna”, a spus Sorin Cîmpeanu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.