Medic în stare gravă!

0
  • I s-a făcut rău când era de gradă la UPU



Un cunoscut medic se află în stare gravă, la Institutul pentru boli cardiovasculare C.C. Iliescu Bucureşti, după ce i s-a făcut rău la serviciu. Dallou Samir, medic de medicină generală, specializat și în medicina de urgență, de naționalitate siriană, era de gradă la Camera de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Mioveni atunci când s-a întâmplat. A fost operat, dar deşi este stabil, medicii spun că nu a depăşit starea e pericol.


Duminică, Dallou Samir, în vârstă de 45 de ani, era de serviciu la UPU, în tura de zi. În jurul prânzului acesta i s-a făcut rău. „A avut o stare de rău la serviciu! S-au urmat toate protocoalele în vigoare. Se află internat la spitalul C.C. Iliescu București.” ne-a confirmat Mircea Stoian, managerul Spitalului Orăşenesc Mioveni. Se spune că medicul Samir a suferit o disecţie de aortă şi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Starea lui era foarte gravă şi colegii de la SJU au încercat să-l transfere la Bucureşti cu un elicopter SMURD, pentru a limita orice mişcare sau zdruncinătură a pacientului care putea să-i afecteze ruptura arterei. Din cauza vremii aparatul de zbor nu s-a putut deplasa la Piteşti de aceea, în cele din urmă, Dallou Samir a fost transferat în Capitală cu un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. A fost dus la Institutul pentru boli cardiovasculare C.C. Iliescu Bucureşti, la Secţia Chirurgie Cardiovasculară. Acolo a fost supus unei intervenţii și i-a fost montată o proteză. Se spune că este stabil însă, pericolul nu a trecut.

A devenit cetăţean român

Doctorul Dallou Samir a venit în Argeş ca medic la Serviciul de Ambulanţă Argeş. Din anul 2009 lucrează la Spitalul Orăşenesc Mioveni, dar şi la SJA Argeş. Aflat în România de peste 25 de ani, perioadă în care a devenit oficial cetățean român, Dallou Samir a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Se inițiază în medicina de urgență în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, după care urmează multiple module de pregătire, cursuri de specializare și stagii de perfecționare în acest domeniu, organizate de instituții precum Consiliul European de Resuscitare, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, Ministerul Sănătății, Școala Națională de Sănătate Publică, etc. n
Din portofoliul profesional, în paralel cu activitatea din cadrul Spitalului Mioveni, dr. Dallou Samir activează ca medic în Departamentul de Resuscitare si Terapie Intensivă din cadrul Serviciul Județean de Ambulanță Argeș și medic – coordonator de echipă în cadrul Inspectoratul pentru Situatii de Urgență Argeș.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.