Evenimentele zilei

1
0

✓ 1475: Prima mențiune documentară a orașului Craiova.
✓ 1533: Anne Boleyn a fost încoronată regină a Angliei printr-o fastuoasă ceremonie la Westminster Abbey.
✓ 1910: Membrii expediției către Polul Sud, conduși de Robert Falcon Scott, părăsesc Anglia.
✓ 1914: Are loc, la Constanța, vizita oficială a Țarului Nicolae al II-lea, împreună cu ceilalți membri ai familiei imperiale ruse. Au fost întâmpinați de familia Regală și de personalități politice române. Aceasta va fi ultima lor vizită înafara Rusiei, înainte de asasinarea lor de către bolșevici din anul 1918.
✓ 1937: Se desființează Universitatea Săsească, unitate politică și administrativă a sașilor transilvăneni ce a activat din 1876 ca fundație.
✓ 1939: Alegeri parlamentare în România, în urma cărora Frontul Renașterii Naționale – care prezentase liste unice, fără contracandidați – obține toate locurile în Adunarea Deputaților și în Senat.
✓ 1941: Al Doilea Război Mondial: Creta capitulează în fața Germaniei.
✓ 1945: Autoritățile române înființează Universitatea Bolyai din Cluj, cu predare în limba maghiară, pentru a arăta bunăvoință în perspectiva Tratatului de Pace din 1947.
✓ 1946: Sunt executați la Jilava, Mareșalul Ion Antonescu, împreună cu Mihai Antonescu, Constantin Z. Vasiliu și Gheorghe Alexianu, în urma condamnării la moarte de instanța „Tribunalului Poporului”.
✓ 1949: S-a inaugurat Teatrul de Stat din Reșița cu piesa „Cumpăna”, de Lucia Demetrius.
✓ 1957: S-a înființat, la București, Muzeul Literaturii Române. A fost fondat de către criticul și istoricul literar Perpessicius

1 COMENTARIU

  1. „✓ 1937: Se desființează Universitatea Săsească, unitate politică și administrativă a sașilor transilvăneni ce a activat din 1876 ca fundație”.
    Dara … cin’ facu o asa nasaramaba ? D’apoi, cine altul decat naparstocul c2 / un alt codoi/precum leanta lu’ nc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.