S-au născut de Ziua Copilului!

0

Pentru patru copii, care au venit pe lume marţi la Maternitatea Piteşti, ziua de 1 Iunie va fi o dublă sărbătoare. Este vorba de patru fetiţe care au vebit pe lume de Ziua Copilului.  
„La Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost înregistrate, miercuri, 4 nașteri. Cea mai curajoasă a fost o fetiță, prima al cărui plânset s-a auzit în maternitatea din Pitești, cu câteva minute înainte de ora 4. Au urmat-o, în prima jumătate a zilei, alte trei fetițe. Toți cei 4 nou-născuți sunt sănătoși. Cel mai mic cântărește 2900 de grame, iar cel mai mare 3280 de grame. Anul trecut, de Ziua Internațională a Copilului, în Maternitatea SJU Pitești s-au născut 8 bebeluși, 3 fetițe și 5 băieței.” a transmis Cristina Cazacu purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.
Ziua internaţională pentru protejarea copilului este marcată în 50 de ţări din lume pe 1 iunie. Prima aniversare a fost în 1950, fiind hotărâtă în luna noiembrie a anului anterior, de Federaţia Democratică Internaţională a Femeilor, la Moscova.
În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu existe o ţară în care se marchează Ziua Copilului în mod oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.