Tudor Gheorghe și Mihai Măciucă, la naționala României!

0
  • Doi baschetbaliști argeșeni vor înfrunta Luxemburg și Albania

Reprezentativa masculină a României va intra peste aproximativ o luna în focurile ultimei ferestre din prima faza a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii urmând să se confrunte cu Luxemburg, în data de 30 iunie, și cu Albania, în data de 3 iulie, în cadrul ultimelor meciuri din Grupa B.
Pentru această campanie continentală, în care Vulturii vizează prima poziție din grupa B și implicit accederea în faza secundă a precalificărilor pentru turneul final european din 2025, selecționerul Dragan Petricevic dorește să mizeze în pregătire pe un grup format din 15 sportivi, cantonamentul urmând să se desfășoare în municipiul Timișoara, gazda partidei oficiale cu Luxemburg. Printre cei 15 jucători convocați pentru partidele cu Luxemburg și Albania se regăsesc și doi jucători de la FC Argeș Basketbal. Este vorba de Tudor Gheorghe și Mihai Măciucă. Cei doi baschetbaliști piteșteni nu sunt la prima convocare sub tricolor, fiind prezențe destul de constante la meciurile României.
Lotul României:
Emanuel Cățe – UCAM Murcia(Spania)
Dragoș Diculescu – Lanstede Hammers Zwole(Olanda)
Tudor Gheorghe – FC Argeș Basketball
Lucas Tohătan – CSU Sibiu
Marcu Badiu – CSO Voluntari
Patrick Richard – U BT Cluj
Luca Vasile – Rapid București
Bogdan Nicolescu – CSM Oradea
Mihai Măciucă – FC Argeș Basketball
David Vida – CSO Voluntari
Nandor Kuti – U BT Cluj
Rolland Torok – CSO Voluntari
Bogdan Popa – CSM Petrolul Ploiești
Rareș Uță – CSU Sibiu
Alexandru Olah – SCM OHMA Timișoara
* Pe lângă cei 15 sportivi menționați, pe lista pentru eligibilitate transmisă la FIBA se mai află și alti jucători, care pot fi convocați în regim de urgență, precum Kristopher Richard și Tudor Fometescu(ambii de la CSM CSU Oradea). Aceștia fac parte din lotul lărgit și rămân în vederile selecționerului pentru aceste meciuri, urmând să fie convocați în regim de urgență în cazul în care vor apărea unele situații nedorite în cantonamentul naționalei (acidentări, infectări COVID-19 etc).
Componența staff-ului tehnic
Totodată, staff-ul tehnic al naționalei României pentru ultima fereastră din cadrul FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers va fi compus după cum urmează:
Dragan Petricevic – antrenor principal
Dan Ioan – antrenor secund
Nedad Markovic – antrenor secund
Marius Bulancea – antrenor secund
Cezar Bărăgău – antrenor pregătire fizică
Rudi Ivănoiu – maseur
Vasile Osean – doctor
Constantin Ioan – antrenor coordonator FRB
Marius Toma – team-manager

Programul de pregătire

Ținând cont de faptul ca naționala masculină a României va evolua împotriva selecționatei similare a Luxemburg în Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din municipiul Timișoara, iată cum arată programul de pregătire și meciuri comunicat prin convocator către sportivi și cluburi:
22-29 iunie 2022 – cantonament pregătire la Timișoara
30 iunie 2022 – meci oficial Romania-Luxemburg (grupa B, la Timisoara)
02 iulie 2022 – plecare spre Durres, în Albania
03 iulie 2022 – meci oficial Albania-Luxemburg (grupa B, la Durres)
România se află pe prima poziție în cadrul Grupei B, cu două victorii din tot atâtea meciuri disputate, și vizează noi victorii pentru a-și menține poziția de lider al seriei și de a obține implicit calificarea în faza secundă din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.