Reprezentanții DSV Argeș, întâlnire cu comisari europeni

0

Reprezentanți ai DSVSA Argeș, au fost prezenți zilele trecute la o întâlnire cu trei comisari europeni privind problemele cauzate de pesta porcină africană.  
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, condusă de președintele Dr. Alexandru Nicolae Bociu, organizează în perioada o misiune de asistență tehnică privind problemele legate de pesta porcină africană cu reprezentanți ai opt DSVSA – uri din țară, printre care s-a numărat și DSVSA Argeș.
La întâlnire au participat și trei comisari europeni, Klaus Depner – de la Friedrich Loeffler Institut (FLI) Germania (Institutul Federal pentru sănătate animalelor) , Paulius Busauskas – reprezentant Autoritate Competentă Lituania și Tsviatko Alexandrov – reprezentant Autoritate Competentă Bulgaria. Reprezentanții DSVSA Argeș au participat la această misiune timp de 2 zile.
Cu această ocazie s-a efectuat și o vizită la o fermă din sudul județului Argeș, care a fost afectată de acest virus, pentru a se discuta la fața locului, împreună cu agentul economic, despre problemele cauzate de pesta porcină africană.
Obiectivele principale ale acestei întâlniri au fost de asistență, instruire și schimb de experiență privind problemele cauzate de pesta porcină africană, scopul final fiind eradicarea acestei molime care afectează în mod serios economia națională. Principalele subiecte abordate au fost legate de îmbunătățirea anchetelor epidemiologice, pentru a stopa extinderea pestei porcine africane, cât și îmbunătățirea procedurii de acordare a despăgubirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.