Înșela turiştii cu vile fictive!

0
0

Un piteştean a avut parte de o surpriză neplăcută după ce au plănuit să petreacă Revelionul la o vilă închiriată pe internet. După ce a plătit avansul a constatat că totul era o escrocherie. Cel care i-a luat banii crease un cont fals. Nu era proprietarul vilei, iar fotografiile erau furate de pe internet. Individul a fost prins de poliţiştii Secţiei 2 Piteşti şi a petrecut o noapte în arest.  
La începutul lunii decembrie un piteştean a făcut sesizare la Secţia de Poliţie 2 Piteşti reclamând că a fost înşelat. Omul a povestit că împreună cu un grup de prieteni a plănuit să petreacă Revelionul la munte. Au găsit pe internet o ofertă cu o vilă din Poiana Braşov. Au contactat administratorul vilei şi au stabilit să plătească un avans de 1.500 de lei. Banii au fost puşi într-un cont Revolut. Imediat după ce suma a fost virată, piteşteanul a încercat să ia legătura cu administratorul să afle amănunte despre restul plătii şi detalii despre cazare. Surpriză! Cel care s-a dat drept administratorul locaţiei nu a mai răspuns la telefon. Atunci clientul şi-a dat seama că a fost înşelat. În timpul anchetei, polițiștii de investigații criminale din cadrul secţiei amintite au stabilit că este vorba de un cont fals. Escrocul a furat fotografiile de pe internet, a creat un cont fals, a postat un anunţ în care oferea spre închiriere locaţia şi a dat nişte date de indentificare false. Chiar și contul Revolut era fals. A fost făcut de individ folosind o altă carte de identitate la care a ataşat fotografia lui. Cu toate măsurile sale de precauție, individul a fost găsit. Miercuri, pe 8 iunie, Adrian A.,de 29 de ani, din Bucureşti, a fost depistat, în București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției nr. 19 București și a fost condus, în baza unui mandat de aducere, la sediul Secției 2 Poliție Pitești. În urma anchetei s-a stabilit că bucureşteanul a comis mai multe fapte de acelaşi gen. De fiecare dată după ce a fost depistat, a înapoiat banii păgubaşilor şi i-a convins să îşi retragă plângerea. Este posibil ca tânărul să fie autorul altor înşelăciuni aflate în curs de cercetare şi în alte oraşe din ţară, tocmai de aceea poliţiștii Secţiei 2 au cooperat cu colegii lor ca să se stabilească dacă are vreo legătură cu alte dosare.
Adrian A. a fost reţinut pe bază de ordonanţă. Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a luat împotriva lui măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.