Numărul morţilor în Argeş, creşte alarmant!

2
0



Veste teribilă ieri, de la Prefectura Argeş! Numărul de­ceselor la persoane infectate cu COVID-19 a ajuns la 11. Sunt cu trei mai mul­te faţă de luni când erau înregis­tra­te 8 decese. A­vând în vedere că în judeţul nostru sunt 134 de pacineţi cu coronavirus, pro­centul deceselor de apropie alarmant de 10%.


Este vorba de un bărbat de 82 ani, care avea următoarele comorbidități: diabet tip 2, hipertensiune arterială, amputaree medie coapsa dreaptă, internat la Spitalul Orășenesc Mioveni. Cel de-al doilea deces dintre cele trei raportate marţi, este tot un bărbat de 84 ani, care suferea de insuficiență cardiacă globală, hipertensiune arterială, sechele de accident vascular cerebral, hemoragie digestivă, insuficiență renală acută, internat la Spitalul Orășenesc Mioveni. Ultul caz este al unei femei, 65 de ani, pacientă la Centrul de Dializă Fresenius, acolo unde se pare că s-a şi infectata. Pacienta avea comorbidități: neoplasm pancreas, diabet, insuficiență renală cronică, hipertensiune arterială. Se spune că este al doilea pacient dializat, decedat. Toţi cei trei pacineţi au murit maţri, 28 aprilie. În acest fel, numărul deceselor din Argeş a ajuns la 11.
Testări în centrele de dializă
Având în vedere numărul mare de cazuri de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 în centrele de dializă, au început să fie testat atât personlaul cât şi pacienţii. „DSP Argeș a început de săptămâna trecută acțiunea de testare COVID a personalului medical și a pacienților din centrele de dializă din județ. Până în prezent, acțiunea a avut loc în două centre dintre cele trei din județ. În Centrul de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți. Toate cele 14 persoane au primit rezultat negativ. Testarea va continua cu încă 102 pacienți. La Centrul de Dializă “Fresenius” din Pitești au fost testați: 3 medici, 9 asistente, 10 infirmiere și 15 pacienți. Aici au fost confirmați 4 pacienți cu virusul COVID-19. Din păcate, în această dimineață unul dintre pacienții confirmați a decedat. La al treilea Centru de Dializă din Argeș, la Câmpulung, urmează să fie testat personalul medical (22 de persoane) și pacienții (68)”, anunţă Prefectura Argeş. M.Sandu


2 COMENTARII

  1. Totul este limitat !,teste foare putine si atunci cand sunt testati cadrele medicale rezultatele vin dupa 8 zile(vezi clung) Apoi mizeria din oras, lipsa de dezinfectie ,si indisciplina in general si a tiganilor in special .Se dau amenzi dar nu vor fi incasate niciodat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.