România, gazda unei grupe de calificare la Campionatul European

0

România va găzdui între 8 şi 14 august o grupă de calificare la Campionatul European de handbal masculin Under-18 din 2022, iar în funcţie de modul în care va fi organizată această competiţie, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) ar putea atribui României organizarea unui Campionat European de seniori în viitor.
Anunțul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, într-o conferinţă de presă susținută la Craiova. Competiţia de la Craiova va fi primul eveniment major pe care FRH îl va organiza după pandemia de coronavirus şi primul după 2008, când ţara noastră a găzduit un Campionat European, tot Under-18.

Un nou staff tehnic

Viorel Mazilu, numit team manager al selecţionatei masculine Under-18, a precizat că după o analiză a activităţii acestei echipe s-a decis numirea unui staff tehnic nou, compus din Adrian Petrea (antrenor principal), Vasile Boca (antrenor secund) şi Bogdan Pralea (antrenor cu portarii). Naţionala Under-18 va efectua diverse stagii de pregătire în care va susţine meciuri bilaterale cu Ungaria, R. Moldova şi Cehia, înainte de competiţia de la Craiova. ‘
’Obiectivul este unul îndrăzneţ, locul întâi, pe care ni-l asumăm cu toţii şi cred în această reuşită pentru că la nivelul federaţiei avem un singur ţel, calificarea’’, a declarat Mazilu.

Sistemul de calificare

În turneul de calificare de la Craiova participă şapte echipe, care au fost repartizate în două grupe: Finlanda, Marea Britanie, România în Grupa A, respectiv Austria, Estonia, Slovacia şi Ucraina în Grupa B. Primele două clasate în grupe se califică pentru semifinalele prevăzute pe 13 august, iar finala are loc pe 14 august.
Câştigătoarea competiţiei se califică în eşalonul de elită şi nu va mai avea nevoie de meciuri de calificare pentru a participa la turneele finale ale CE Under 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.