Trei elevi prinşi copiind la BAC!

0
0

Ieri, la prima probă a examenului de Bacalaureat 2022, au fost eliminaţi trei elevi care au fost prinşi încercând să copieze. Unul folosea telefonul iar ceilalţi doi, au revenit la stilul clasic, cu fiţuici! De asemenea, din cei 3888 elevi înscrişi la proba scrisă la limba şi literatură română, au lipsit 64 de candidaţi.
Zi plină de emoţii peste cei 3.824 elevi care au susţinut ieri, proba scrisă la limba şi literatură română. La prima probă scrisă din sesiunea iunie-iulie 2022, în județul Argeș s-au înscris 3.888 elevi, au fost prezenți 2696 candidați de la profilul real și 1128 candidați de la profilul umanist, un număr total de 64 de absolvenți fiind absenți (53 de la profil real și 11 de la profil umanist), anunţă ISJ Argeş.
Din nefericire nu au lipsit tentativele de copiat. Trei elevi au fost eliminaţi din această cauză, după ce au fost prinşi unul cu telefonul, doi cu fiţuici, după cum urmează: unul la Colegiul Național ”Dinicu Golescu”, Câmpulung pentru pătrundere cu telefon, unul la Colegiul Tehnic Câmpulung , pentru introducere materiale în sală (n.r. fiţuică), unul la Colegiul Național ”Zinca Golescu” tentativă de fraudă cu fiţuică. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

Emoţii pentru inspectorul general şcolar, fiica lui dă BAC-ul!

Printre părinţii care au emoţii pentru copii lor la această sesiune de Bacalaureat, se numără şi inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu. Una dintre fiice sale, a absolvit Colegiul Naţional I.C Brătianu şi susţine examenul maturităţii. Ieri, generalul Tudosoiu a precizat că având copilul candidat la probele din această sesiune a preferat să nu se implice prea mult în organizare, lăsându-i pe colegii lui să facă ceea ce este necesar. Asta pentru a evita orice interpretare sau discuţie. „ Nu vreau să fiu implicat. Nu am mers în săli pentru verificări! Am preferat să mă duc să îmi iau fiica după examen şi împreună am ieşit la o terasă” a declarat Dumitru Tudosoiu. Ca orice părinte acesta a mărturisit că are emoţii și speră ca fiica să obţină o notă mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.