S-a aprobat formatul la Liga 2

0

Noul sezon al campionatului Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura în același mod în care a avut loc și în ediția recent încheiată, 2021-2022. Formatul a fost aprobat miercuri în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.
Liga 2, ediția 2022-2023, va avea 20 de echipe la start, iar acestea vor juca în sezonul regular doar meciuri tur, adică vor fi 19 etape și 19 jocuri de fiecare formației.
Ulterior, primele șase clasate în sezonului regular vor juca în play-off, în sistem tur-retur, adică vor avea încă 10 meciuri în tot atâtea etape de disputat.
Echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa tot doar meciuri tur, adică încă șase partide de fiecare într-un interval de șapte etape.
Primele două clasate din play-off vor promova direct în Liga I, în timp ce echipele de pe locurile 3 și 4 vor susține barajul de promovare/ retrogradare cu ocupantele locurilor 13 și 14 din Liga I. Ultimele cinci clasate din play-out vor retrograda în liga a treia.
Noul sezon de Liga 2 este programat să debuteze în data de 6 august, iar tragerea la sorți pentru stabilirea programului meciurilor ar putea avea loc, cel mai probabil, în data de 18 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.