Nouă tineri condamnați pentru trafic de droguri!

0
0

Arestați preventiv anul trecut, pentru trafic de droguri de mare risc, nouă tineri, în majoritate câmpulungeni, au fost condamnați. Tribunalul Argeș a dispus ca cinci dintre inculpați să execute pedepsele în regim de detenție, iar patru să primească sentințe cu suspendare. Indivizii au vândut cannabis și cocaină unor consumatori din judeţ.  
Pe 29 septembrie anul trecut, ofițerii Antidrog și procurorii DIICOT Pitești au descins la mai multe imobile din Câmpulung, făcând percheziții la o grupare suspectată de trafic de droguri de mare risc. Cei vizați erau cunoscuți în comunitate ca având această ocupație și oamenii ajunseseră să-i considere invincibili fiind convinși că polițiștii nu își fac datoria în privința acestor indivizi certați cu legea.În realitate, tinerii care vindeau cocaină și marijuana era urmăriți de ceva vreme. Primul a fost arestat încă din luna iulie, filajul continuând și după reținerea acestuia. Polițiști sub acoperire au devenit clienții traficanților și au cumpărat de mai multe ori de le ei. Astfel unul dintre inculpați le-a vândut de 6 ori droguri oamenilor legii fără să aibă habar.
Toate tranzacțiile au fost „contabilizate” și sunt considerate acte materiale în dosar. De asemenea, anchetatorii au stabilit să suspecţii, au profitat de faptul că piaţa drogurilor rămăsese descoperită în zona Câmpulung după arestarea şi trimiterea în judecată, în 2020, a altei grupări. În cadrul anchetei, ofițerii Antidrog au fost sprijiniți de oamenii legii din cadrul Poliției Câmpulung. La percheziţii polițiștii au găsit canabinoizi sintetici, mefedronă, cannabis, rezină de cannabis, cocaină. Toţi cei 9 au fost reţinuţi , ulterior, trei dintre ei fiind plasaţi sub control judiciar. În noiembrie 2021, au fost trimiși în judecată sub acuzația de trafic de droguri de mare risc: Ionuţ Alexandru M., de 21 de ani, Radu Damian B., de 30 de ani, Ion Kemal B., de 21 de ani, Laurenţiu Florin M., de 31 de ani şi Petre Marius M. de 20 de ani, Petruţ Viorel M., de 21 de ani, Gabriel Bogdan Ş. de 20 de ani, Constantin Iulian P. (arestat în luna Iulie) şi Tudoran Alexandru Marian ( reţinut în octombrie).

Ce pedepse au primit!

Tribunalul Argeş a dat sentinţa în dosarul de trafic de droguri de mare risc, la începutul săptămânii. Iată ce pedepse au primit cei nouă inculpați: .
Constantin Iulian P., 2 ani, închisoare cu executare.
Ionuţ Alexandru M., 3 ani şi 6 luni, închisoare cu executare
Petruţ Viorel M., 2 ani, închisoare cu executare
Petre Marius M., 3 ani şi 9 luni, închisoare cu executare
Gabriel Bogdan Ş., 4 ani cu executare
Radu Damian B., 2 ani şi 3 luni, închisoare cu suspendare, termen de supraveghere 4 ani
Laurenţiu Florin M., 2 ani şi 8 luni, închisoare cu suspendare, 4 ani termen de supraveghere
Alexandru Marian T., 2 ani, închisoare cu suspendare, termen de supraveghere 4 ani.
Ion Kemal B., 8 luni, închisoare cu suspendare, termen de supraveghere 2 ani

Ce obligaţii au!

Trei inculpaţi care au primit condamnări cu suspendare au obligaţia de a presta câte 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, ultimul având obligaţia să efectueze 100 de zile de muncă neremunerată pe la Primăria Davideşti sau la Primăria Mioveni. De asemenea, toți sunt obligaţi să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Magistraţii au hotărât confiscarea drogurilor ridicate în timpul percheziţiilor şi a banilor găsiţi la inculpaţi. Mai mult, cei nouă au obligaţia de a plăti cheltuieli judiciare în valoare de 1.740 lei, fiecare. Având în vedere acuzațiile grave, aduse inculpaţilor, instanţa a decis: „dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatii B. Radu Damian, M. Laurenţiu Florin, M. Petruţ Viorel, Ş. Gabriel Bogdan, M. Petre Marius P.Constantin, M. Ionuţ Alexandru, T. Alexandru Marian în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.” Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă. Până ieri patru dintre inculpați au declarat apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.