De ieri au început înscrierile la BAC-ul de toamnă!

0

În perioada 18-15 iulie, absolvenții de clasa a XII-a dar și cei care au terminat liceul în anii precedenți și nu ua susținut examenle finale, se pot înscrie la Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie.  
Lista actelor necesare pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat: # dosar; # poze ¾ (2 bucăți); # copie certificat de naștere și carte de identitate; # foaie matricolă; # cerere-tip – se completează la secretariatul unității școlare absolvite; # adeverință recunoaștere probe – pentru candidații din seriile anterioare; # cerere către inspectorul școlar general – pentru candidații din alte județe – se completează la secretariatul Inspectoratului Școlar. Procedura privind înscrierea la examenul național de Bacalaureat 2022 a fost trimisă către inspectoratele școlare din luna mai.

Trebuie cerere și dosar

Potrivit procedurii amintite anterior, toți candidații completează partea I a cererii de înscriere. Candidații care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori / sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere. Elevii care, în cel puțin una dintre clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri / olimpiade școlare internaționale, recunoscute de către Ministerul Educației, la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de bacalaureat și care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I și partea a III-a din fișa-tip. Metodologia de organizare a examenului de bacalaureat prevede la art. 35 alin. (4) că înscrierea candidaților pentru examenul de bacalaureat se face, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută în calendarul examenului.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2022

● 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe ● 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă ● 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă ● 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă ● 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă ● 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A ● 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B ● 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D ● 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C ● 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00) ● 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor ● 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.