Şeful jandarmilor s-a pensionat!

1
0

Decizie importantă a colonelului Gheorghe Lupescu, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş. Acesta şi-a înaintat raportul cerând să fie trecut în rezervă. Astfel, de ieri este pensionar. 
Colonelul Gheorghe Lupescu a împlinit 49 de ani şi a decis că este timpul să părăsească haina militară, mai ales că de anul trecut a avut parte de multe neplăceri la serviciu. Problemele sale au început în septembrie 2021, în urma retragerii avizului ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Altfel spus, comandantul jandarmilor argeşeni nu mai avea acces la documentele clasificate prin urmare nu putea să îşi mai exercite funcţia. Fostul șef al I.J.J. Argeș a dat în judecată Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (UM 0251 Bucureşti) şi Direcţia Generală de Protecţie Internă, solicitând suspendarea ordinului din 10 septembrie prin care a fost pus la dispoziția unității. Au avut loc mai multe procese în care a pierdut, a câştigat, a fost repus în funcţie, apoi iar a pierdut…Având în vedere aceste decizii contradictorii, colonelul Lupescu a cerut strămutarea procesului de la Tribunalul Argeş la o altă instanţă din ţară, dar Curtea de Apel Piteşti i-a respins solicitarea. Procesul a continuat iar ultima decizie i-a fost nefavorabilă colonelului Lupescu. „Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare, respinge cererea formulată de intimatul-reclamant privind suspendarea ordinului nr 1740/10.09.2021, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată, azi, 14.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”, a hotărât Curtea de Apel Piteşti. Astfel, săptămâna trecută, colonelul Gheorghe Lupescu şi-a depus raportul şi a fost trecut în rezervă cu drept la pensie începând cu data de 1 august. În locul său a fost desemnat ca inspector şef, colonelul Cezar Toma. Colonelul (r) Gheorghe Lupescu are 49 de ani. Acesta avea dreptul să se pensioneze de la vârsta de 47 de ani având vechimea necesară.

1 COMENTARIU

  1. Un nou roman de Alexandre Dumas:
    „Pensionar la 49 de ani”

    Inca un pensionar special care face gaura in bugetul public de pensii si va fi hranit din colectarile de TVA din intreaga tara.

    La 49 de ani arata bine in poza:
    un pic de burta, obraji rotunjiti si aparent grosi etc.

    Noi, simpli civili care lucram la privat, vom astepta varsta de 65 de ani pentru o pensie din sistemul public, daca nu cumva vreun ministru mai destept va „rezolva” deficitul fondului public de pensie prin marirea varstei de pensionare.

    Iata efectul legilor cu dedicatie pe care PSD-ul le-a dat in ultimii 10-20 de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.