Prins cu maceta pe stradă!

0
0

Ieri, un individ a fost prins de polițiștii locali ținând în mână o macetă. Omul mergea pe stradă înarmat cu cuțitul lung de circa 60 de centimetri, iar la vederea echipajului a încercat să-l ascundă sub tricou. Cum în Pitești nu sunt nici plantații de trestie de zahăr, nici bananieri, nu este exclus să fi vrut să o utilizeze ca armă. În legătură cu asta a avut de dat explicații polițiștilor naționali.  
Bărbatul a fost văzut ieri, în jurul orei 10.15, în dreptul restaurantului Zavaidoc de pe bulevardul Republicii, de către un echipaj al Poliției Locale din cadrul Biroului Intervenție la Evenimente.

Era însoțit de un alt bărbat, iar la vederea echipajului a încercat să ascundă ceva sub bluză. A fost luat la întrebări și la controlul corporal s-a constatat ca încerca să ascundă o macetă lungă de aproximativ 60 de centimetri. „A fost întrebat de unde o are și ce vrea să facă cu ea dar persoana în cauză, L. A. V. de 37 ani, din Bradu, nu dat detalii. A fost anunțată Poliția Națională și în scurt timp cei doi au fost preluați de un echipaj de la Secția 4 pentru continuarea cercetărilor.” a transmis Bogdan Aristănţoiu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti. Individul a fost audiat de oamenii legii de la Secţia 4 Poliţie Piteşti. În timpul verificărilor s-a constatat că unul dintre cei doi avea antecedente. Cercetările continuă pentru a se stabili de unde a obţinut bărbatul maceta şi dacă intenţiona să o folosească.

Ce este maceta?

Maceta este un cuțit de mari dimensiuni, cu lama de până la 40-50 cm, folosit la tăiatul trestiei de zahăr și recoltatul bananelor, mai ales în America tropicală, sau pentru defrișat tufișuri, potrivit wikipedia. În afară de utilizarea principală ca unealtă agricolă, maceta este utilizată și ca armă. Cuvântul macetă vine din cuvântul spaniol „machete”, care înseamnă o unealtă de tăiere cu lama dintr-o singură bucată de metal, de la mâner până la vârf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.