Proaspăt furată, a amanetat tableta!

0

Un piteştean a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind acuzat de furt calificat. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a mers într-un magazin de produse electronice şi electrocasnice şi a sustras o tabletă. La scurt timp a amanetat-o!  
Magazinul de produse electrice, electronice și electrocasnice este situat în centrul municipiului Piteşti. Ştefan M., de 32 de ani, din Piteşti s-a dus pe data de 29 iulie în unitate şi, pozând în client, s-a uitat la mai multe produse expuse. La un moment dat, profitând de neatenţia angajaţilor, a dezactivat sistemul de alarmă al unei tablete electronice, a ascuns-o sub haine şi a ieşit din magazin. Când angajaţii au observat lipsa tabletei în valoare de 900 lei au sesizat Poliţia. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Oamenii legii au obţinut de la magazin imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timpul furtului şi astfel, autorul a fost identificat în scurt timp. În timpul cercetărilor, anchetatorii au aflat că, în aceeaşi zi, hoţul a amanetat tableta furată. Poliţiştii au recuperat produsul de la casa de amanet şi l-au înapoiat reprezentanţilor societăţii păgubite. Autorul furtului a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ieri fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Împotriva lui a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Piteşteanul a mai avut probleme cu legea având antecedente, dar între timp a obţinut reabilitarea judecătorească. Se pare că Ştefan M. a fost cercetat şi în afara ţării pentru infracţiuni comise în alte state.