CS Mioveni şi FC Argeş vor play-off şi play-out!

0
0



Conducerea Federației Române de Fotbal, prin președintele Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, plus juristul Adrian Stângaciu și Felix Grigore, șeful Departamentului Competiții, i-a provocat pe reprezentanții celor 18 cluburi din Liga 2 la o discuție prin teleconferință despre cum ar putea continua competiția după ce România va ieși din starea de urgență decretată din cauza pandemiei COVID-19.


Toate cele 18 cluburi au avut reprezentanţi la aceste discuţii, CS Mioveni fiind reprzentantă de preşedintele executive Telu Stancu, iar FC Argeş de preşedintele Consiliului de Administraţie, Cristian Gentea. Pe masă s-au pus două scenarii, cu mențiunea că măsurile de relaxare prevăzute după 15 mai mai trebuie să se refere și la reluarea antrenamentelor și implicit a competițiilor sportive. Așadar, doar dacă autoritățile „dezgheață” inclusiv fotbalul, FRF-ul e pregătită să țină cont de doleanțele competitoarelor.
Prima variantă: să se joace toate etapele rămase
În acest sens, dinspre Casa Fotbalului vor fi transmise tuturor cluburilor niște ”circulare”, ce prevăd două propuneri clare. Prima este pentru terminarea sezonului cu toate etapele rămase de jucat, 14 la număr. În acest caz, Liga a 2-a s-ar relua pe 6 iunie și s-ar încheia pe 25 iulie, cu runde intermediare programate în fiecare săptămână. În această variant s-ar juca din trei în trei zile. Barajul de menținere / promovare ar urma să se dispute într-o singură manșă, pe 29 iulie.
A doua variantă: sistem play-off / play-out
Al doilea scenariu se bazează pe sistemul play-off / play-out cu mai puține meciuri, câte șapte pentru cele opt cluburi care vor lupta pentru promovare și câte nouă pentru cele zece echipe care vor avea ca obiectiv evitarea retrogradării. În acest caz, competiția ar începe mai târziu, pe 13 iunie și s-ar încheia pe 25 iulie şi s-ar juca săptămânal. Barajul de menținere / promovare în Liga 1 s-ar disputa, de asemenea, pe 29 iulie, intr-o singură manşă.
ASU Poli și Pandurii că vor ”înghețarea” sezonului
Desigur, pe lângă acea circulară, cluburile de eșalon secund pot veni cu propria lor variantă de continuare sau „înghețare” a sezonului. Astfel, ASU Poli Timişoara şi Pandurii TG Jiu doresc încheierea sezonului în acest moment. În acelaşi timp, UTA preferă disputarea tuturor celor 14 etape care mai sunt, spunând că vrea să se respecte criteriul sportiv în ceea ce priveşte lupta pentru promovare.  S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.