Zeci de proiecte aflate în derulare la CJ Argeş!

0

Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş şi cei doi vicepreşedinţi, Marius Nicolaescu şi Adrian Bughiu au susţinut ieri o conferinţă de presă. Cei trei au vorbit despre proiectele aflate în derulare. 
La nivelul judeţului Argeş sunt multe proiecte cu finanţare europeană aflate în curs de derulare.” Avem la acest moment cele mai multe proiecte în derulare din toată perioada de activitate a CJ Argeș.” spunea preşedintele Ion Mînzână, în cadrul conferinţe de presă, ieri. Sunt proiecte 14 pe fonduri europene, 11 prin PNDL, 5 prin PNRR şi 11 prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, toate fiind confinanţate de Consiliul Judeţean Argeş. În afara acestora mai sunt multe proiecte la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, pentru care tot Consiliul Judeţean asigură cofinanţare. De asemenea din fonduri proprii, exclusiv ale C.J. Argeş, sunt foarte multe proiecte în derulare, în majoritate drumuri. Tot din fonduri proprii este finanţată şi construcţia noului corp de clădire al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. La rândul lui, Marius Nicolaescu, vicepreşedintele CJ Argeş, le-a mulțumit angajaților care muncit ca aceste proiecte să poată prinde contur. Ultimul proiect a fost demarat chiar marţi, când a fost predat amplasamentul constructorului. Este vorba de DJ 503 limita cu județul Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G – km 3+824) km 98+000 – 140+034. (42,03; km) în județul Argeș.

„Primul ghiozdan” dispare în acest an!

Programul „Primul ghiozdan” nu va mai fi derulat anul acesta în judeţul Argeş. Vicepreşedintele CJ Adrian Bughiu a explicat că s-a ajuns aici din cauza unei contestaţii. „În acest an, CJ Argeș nu va mai derula programul “Primul ghiozdan”. Au fost aprobați banii pentru acest proiect, au urmat demersurile legale, anunțul a fost postat pe SEAP, licitația a fost contestată, culmea, chiar de câștigătorul de anul trecut. S-a cerut și ruperea licitației pe segmente și anume, ghiozdanele separat, penare, etc. Pentru a urca din nou licitația pe SEAP durează 8 săptămâni, ar începe deja școala, așa că am decis să renunțăm la acest proiect.” a spus Adrian Bughiu.

„Argeş turist card”

Va fi pus în circulaţie „Argeș turist card” care poate fi achiziţonat online și va permite turiștilor vizitarea obiectivelor turistice aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș la tarife promoționale. Va putea fi cumpărat de către turiști de pe o platformă on-line, cu o valabilitate de 48 de ore, intrarea la obiectivele turistice făcându-se o singură dată. Prețul promoțional pentru utilizatorii biletului turistic va avea o reducere de 30% față de prețul total de 31 lei pentru bilet adulți, 13 lei pentru bilet copii, elevi, studenți, persoane cu dizabilități, pensionari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.