Mandat european pentru un argeşean

0
0


Acuzat în Fraţa de tăinuire de bunuri furate, un argeşean a fost arestat preventiv urmând să fie predat autorităţilor străine pentru cercetări.


Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș au pus în executare un Mandat European de Arestare, emis de autoritățile judiciare din Franța, privind pe un bărbat de 42 de ani, din Călinești.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore Daniel Păcuraru a primit mandat de arestare preventivă.
„Admite cererea privind executarea mandatului european de arestare emis la data de 11.02.2020 de autoritatea judiciară din Franţa, respectiv Tribunalul judiciar din Besancon în dosarul nr. 317/034, sub aspectul infracţiunilor de tăinuire în grup organizat de bunuri provenite dintr-o infracţiune, privind persoana solicitată PĂCURARU DANIEL. Ia act că persoana solicitată PĂCURARU DANIEL nu este de acord să fie predată către autorităţile judiciare din Franta, conform mandatului european de arestare (…) Autorizează predarea persoanei solicitate PĂCURARU DANIEL către autoritatea judiciară din Franţa (…), cu respectarea drepturilor conferite de regula specialităţii şi sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana solicitată să fie transferată în România pentru executarea acesteia. Dispune arestarea persoanei solicitate PĂCURARU DANIEL în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 29 aprilie 2020, până la data de 28 mai 2020 inclusiv şi predarea acesteia către autoritatea judiciară solicitantă cu respectarea termenelor de predare…”, se precizează în sentinţa de ieri a Curţii de Apel Piteşti. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.