Drogat, la volan!

0
0

Şoferul unui BMW a fost oprit de poliţişti pentru control şi s-a stabilit că era drogat. Acesta consumase metamfetamină, înainte de a pleca la drum cu maşina. La fel ca în cazul conducătorilor băuţi, pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal. 
Controlul a avut loc în weekend. Era în jur de ora 20.00 când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au tras pe dreapta un BMW condus pe DJ 703K, pe raza localității Budeasa. La volan era Alexandru V., de 25 de ani, din Piteşti. Poliţiştilor li s-a părut că şoferul este confuz şi avea un comportament anormal. L-au testat cu aparatul Drugtest, care a indicat prezența unei substanțe cu efect psihoactiv. Potrivit aparatului, conducătorul auto era sub efectul metamfetaminei. Conducătorul auto a fost dus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru confirmarea, prin analize de specialitate, a drogului. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub efectul substanţelor psihoactive. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă între unul şi 5 ani.

Ce este metamfetamina!

Potrivit wikipedia metamfetamina este un drog psiho-stimulent care cauzează stări de euforie și excitație Metamfetamina afectează neurochimic mecanismele responsabile pentru reglarea bătăilor inimii, temperatura corpului, presiunea sângelui, pofta de mâncare, simțurile. Metamfetamina se strecoară la nivelul neuronilor și sporește cantitatea de dopamine eliberată în mod natural de creier. De aici starea de euforie și excitație, dar și dependenta acută, care poate apărea după primul consum. Acest drog mai este cunoscut sub diverse denumiri argotice, precum: Meth, Crank, Speed, Ice, Crystal, Glass, Tweak, Poor Man’s Cocaine, Yaba sau Snot. Efectul metamfetaminei este de 3,5 ori mai puternic decât cel al cocainei și de 6 ori mai intens decât sistemul natural de funcționare a organismului. Poate acționa pana la 12 ore sau mai mult, în funcție de cantitate și modul de administrare. Se poate injecta, inghiți, fuma sau inhala. Senzația de euforie se manifestă în primele secunde de la consum, iar în cazul în care drogul este fumat, efectul persistă până la 24 de ore. Fiind un puternic stimulent al sistemului nervos central, chiar și în doze mici, poate spori concentrarea și energia fizică, dar scade pofta de mâncare și în timp provoacă leziuni cerebrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.